Politika

DF: VDT da ispita uloge Veljovića i Burića u noći 24. oktobra

Demokratski front poziva vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da ispita ulogu Veselina Veljovića u noći 24. oktobra, "kada je na opšte oduševljenje prisutnih u zgradi stare Vlade, lično komandovao parapolicijskim i partijskim strukturama koje su tu bile grupisane".
DF: VDT da ispita uloge Veljovića i Burića u noći 24. oktobra
Portal AnalitikaIzvor

"Zadatak ovih partijsko – kriminalnih struktura obučenih u fantomke bio je da u koordinaciji sa pripadnicima SAJ – a prebijaju mirne demonstrante i terorišu svakog ko im se suprostavi, promovišući državni terorizam kao posljednji prsten odbrane režima. Takođe, očekujemo da VDT  ispita ulogu Žarka Burića, “uglednog” crnogorskog biznismena i provjeri po kom osnovu i za koji iznos je dao u zakup hotel “ Podgorica “, u kojem su 24. oktobra pezionisani službenici DB – a i biznismeni sa trase autoputa  čija ćemo imena ubrzo objaviti, komandovali svojim privatnim odredima.   Posebno će biti interesantno da Burić objasni kako je za potrebe prebijanja građana iznajmio podzemnu garažu hotela “ Hilton", u kojoj je bila smještena partijska vojska DPS – a, čiji je zadatak bio da nakon povlačenja demonstranata, obučeni u fantomke, presrijeću i batinaju demonstrante, dok ih progoni  i gazi “Hamer” iz kojeg ispaljuju gumene metke, šok bombe i suzavac", navodi se u saopštenju DF-a.

DF očekuje i da VDT utvrdi da li  “junačko” solidarisanje pripadnika SAJ – a  i odbijanje komandanta ove jedinice da saopšti koji su to pripadnici učestvovali u pokušaju ubistva Mija Martinovića predstavlja rušenje ustavnog poretka.

"Ukoliko ne predstavlja, i ako nema osnova da Slavko Stojanović i Radosav Lješković zbog brutalnog gaženja zakona i Ustava budu uhapšeni,  onda treba suspendovati sve institucije u Crnoj Gori, i ostaviti SAJ kao temelj državnih vrijednosti. Institucionalna promocija Veselina Veljovića, batinaša iz SAJ – a, parapolicijskih i kriminalnih struktura kao branioca države i njene nezavisnosti, ne samo što predstavlja izazov za pravosudne organe, već prijeti da ozbiljno ugrozi građanski mir i Crnu Goru nepovratno gurne u vanredno stanje", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika