Politika

Bečić: Protesti stavili u drugi plan ključne teme

Protesti Demokratskog fronta (DF) ponovo su vratili društvo u prošlost i podjele, ocijenio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.
Bečić: Protesti stavili u drugi plan ključne teme
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da, kada se posmatra cjelina procesa od septembarskog početka, analizirajući određene poteze djelova vlasti koji su bili poželjna inicijalna kapisla organizatoru, medijska neobjektivnost, jasno je da je cilj u određenim krugovima, koje su neki svjesno ili nesvjesno pomagali, bila nova polarizacija.

„Koja bi ponovo u fokus stavila pitanja koja dijele i vraćaju u prošlost. Cilj je homogenizacija njihovog biračkog tijela i ograničenje djelovanja novih progresivnih građanskih struktura“, rekao je Bečić Vijestima.

Kako je rekao, DF je u avgustu odbio da podrži inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

„Sada odbijaju dijalog i organizuju promotivne skupove, očito se pripremaju za predstojeće izbore. Međutim, poslije svih ovih događaja, ja se pitam gdje je Miloš Marović. Ko se igrao sa građanima Crne Gore i ko ga je i kada sakrio“, naveo je Bečić.

On je kazao da su Demokrate jasno saopštile da u postojećim okolnostima neće učestvovati na predstojećim izborima, kao i da neposredno pregovaranje sa predstavnicima Demokratske partije socijalista za njih nije prihvatljivo.

„Jer im ja i Demokrate ništa ne vjerujemo. Kako možemo vjerovati onima koji 18 mjeseci ne žele da implementiraju najvažniji set zakona koji su doneseni radi vraćanja povjerenja u izborni proces“, kazao je Bečić.

(Mina)

Portal Analitika