Politika

DEMOS: Pobjeda da objavi dokumenta kojim pokušava da diskredituje Lekića

Demos je pozvao uredništvo Pobjede i njihove relevantne izvore da objelodane dokumentaciju kojom pokušavaju da diskredituju njihovog lidera Miodraga Lekića.
DEMOS: Pobjeda da objavi dokumenta kojim pokušava da diskredituje Lekića
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda je danas objavila da su se tri konstituenta Demokratskog fronta Nova srpska demokratija, Pokret za promjene i Demokratska narodna partija zadužila oko milion eura kod poslovnih banaka u periodu dok se na čelu Fronta nalazio Miodrag Lekić.

Demos je takođe demantovao da je Lekić kao lider DF-a primao mjesečnu platu od 5.000 eura.

- Radi se o javnoj laži o spektakularnim, mjesečnim primanjima Lekića u Demokratskom fontu u iznosu od 5000 eura” - kako je objavljeno u broju 17916 od 5. novembra.  Čak se i ne radi o orginalnim lažima Pobjede već je u pitanju prenošenje istih, recikliranih neistina već objavljenih u Informeru tokom predsjedničke kampanje 2013. Te laži su iz nekadašnjeg Demokratskog fronta demantovane više puta ali je potreba Pobjede da od nekadašnje laži napravi sadašnju istinu očigledna i providna. Navodni izvori tvrde i potvrdjuju, Pobjeda navodno saznaje i istrazuje, a DEMOS i njegov predsjednik Lekić postaju predmet  strategije pod motom “što nije mogao Informer, moći će Pobjeda - navodi se u reagovanju Demosa na tekst koji je objavila Pobjeda a prenio Portal Analitika.

Iz Demosa podsjećaju da se tekst u Pobjedi pojavio  "sjutra dan nakon intervjua predsjednika Lekića u kojem je, između ostalog,  kritički govorio o crnogorskom premijeru  i Prvoj banci".

- Navodi Pobjede su, bez i malo slučajnosti, istog dana postali udružena laž jer su je bestidno prenosili Pink u poznatom „Minut, dva“ i Prva televizija. Tako je zajednička misija dirigovana iz jednog centra ogoljena i ovoga puta. Pozivamo uredništvo Pobjede i njihove relevantne izvore da objelodane dokumentaciju kojom pokušavaju da diskredituju Miodraga Lekića. Ne sumnjamo da će javni ugled našeg predsjednika biti i dalje povod za naručene prljave montaže  namjenjene tabloidnoj čaršiji. Ona ozbiljna javnost će to lako prepoznati. Svakako, svjesni smo svoje političke snage i uticaja, a uvredljivost Pobjede i njenih izvora samo nas utvrdjuje u namjeri da istrajemo u doslednoj, kulturnoj, opozicionoj i jasnoj politici nepristajanja na laži i osrednjosti. Očigledno, Pobjeda je zaboravila na svoje ime, pa i tradiciju. Stvaraćemo ambijent u kojemu će jednog dana, vjerujemo uskoro,  prepoznavati šta je pobjeda, a šta poraz - navodi se u reagovanju.

 

Portal Analitika