Protokol

Marković-Nemet: Ostvareni značajni rezultati na putu u NATO

Potpredsjedik Vlade Duško Marković sastao se danas sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Parlamenta Mađarske Žoltom Nemetom (Zsolt Nemeth), koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću.
Marković-Nemet: Ostvareni značajni rezultati na putu u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Ostvareni rezultati u četiri ključne oblasti ukazuju na potpunu spremnost Crne Gore za dobijanje poziva za članstvo u NATO – ključna je poruka sa današnjeg sastanka.

Potpredsjednik Marković je zahvalio na snažnoj saradnji i političkoj i ekspertskoj podršci Mađarske u ispunjenju evroatlantske agende Crne Gore, koju Vlada te zemlje pruža Crnoj Gori u ostvarenju njenih državnih prioriteta. On je istakao da za Crnu Goru članstvo u NATO kojem teži, predstavlja ne samo učešće u međunarodnom savezu, već prvenstveno prihvatanje zapadnih društvenih vrijednosti.

„Time se Vlada Crne Gore vodi tokom cjelokupnog procesa integracija i vjerujemo da je snažnim zalaganjem uspjela da ostvari značajne rezultate na polju ključnih zahtjeva koji su joj upućeni“ - rekao je Marković.

Nemeth je pohvalio vidljive rezultate integracionih reformi koje je Crna Gora sprovodila u prethodnom periodu i koji jasno ukazuju na njenu spremnost za članstvo u Alijansi. Mađarska će nastaviti da bude pouzdan partner Crne Gore na ovom putu, istakao je on, ukazujući da je pridruživanje Crne Gore ovom savezu značajno ne samo za Crnu Goru već i za NATO.

Sastanak su obilježili i razgovori o aktuelnim unutrašnjim pitanjima Crne Gore, kao i daljim aktivnostima na spoljnopolitičkom planu.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša.

Portal Analitika