Zanimljivosti

Šta nam donosi Merkur u Škopriji u trigonu sa Neptunom

Pazite dok je Mjesec u Djevici... evo zašto!
Šta nam donosi Merkur u Škopriji u trigonu sa Neptunom
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

6. novembra 2015. godine Mjesec je u Djevici u prijepodnevnim satima u sekstilu sa Suncem u Škorpiji i trigonu sa Plutonom u Jarcu. Ovi dobri aspekti omogućavaju da radom mijenjamo kako sebe tako i neke okolnosti, situacije u kojima smo. Period Škorpije je uvijek vrijeme promjena. One su veće ako je volja za njima jaka i ako smo aktivni, a ovih dana dok je Mjesec u Djevici - i vrijedni.

Povoljno je vrijeme da transformišemo neko stanje i da uspješno djelujemo na druge (pomažući im) ili na sebe. Merkur u Škorpiji u trigonu sa Neptunom donosi mogućnost ostvarenja nečega u šta vjerujemo, čemu se iz dubine svog bića nadamo. Zato uz rad ili neku aktivnost, jaku volju i vjeru, sada se može mnogo toga da se promijeni.

Intuitivno ćete prepoznavati šta treba da kažete a šta da prećutite. Merkur u Škopriji u trigonu sa Neptunom pomaže u tome da se osjeti istina i prepozna suština nečega skrivenog, nedokučivog... Da se izgovore riječi koje su odraz nekog unutrašnjeg znanja, ili da se ćuteći osjeti šta je to što neko želi da nam poruči. Ako želite velike preokrete i uspješne promjene, krenite za njima sada! Uložite u to energiju.

U poslijepodnevnim satima Mjesec u Škorpiji će biti oko 14 do 18 sati u konjukciji sa Jupiterom u Djevici. Ovo je povoljno vrijeme da se radom pomogne i sebi i drugima. Da se sa većom unutrašnjom radošću uđe u nešto. Odlično je vrijeme za liječenje, čišćenje. Dobro je i za poslovne aktivnosti koje mogu da budu uspješne.

Pazite dok je Mjesec u Djevici; dobro je nekome diskretno ukazati na grešku, ali ne kritikovati, jer kritike rijetko ko voli... Sada bar mogu da se osjete koje su to riječi koje mogu dobro djelovati na druge.

Posebno 7. novembra u prijepodnevnim satima. 8. novembra kada je Mjesec u konjukciji sa Marsom budite pažljivi, jer lako može iz neopreznih riječi, uvreda, kritika da dođe do konflikta. Dobro je energiju iskoristiti radno, na fizičku aktivnost, rekreaciju, a ne na prepirke.

U popodnevnim satima (11:30 do 15 sati) Mjesec je u konjukciji sa Venerom i to je vrijeme kada će doći do ljepšeg raspoloženja, pozitivnih osjećanja: dobrote, ljubavi koja dobro utiče na životnu energiju, zdravlje, potrebu za pomaganjem...

Dobro je za vrijeme poslijepodnevnih sati raditi kozmetičke tretmane, otklanjanja bora, skidanje bradvica, odstranjivanje nečega što je nepotrebno... Povoljno je vrijeme i za masaže u popodnevnim i noćnim satima 7. novembra.

Ovo je dobro vrijeme i za opuštanje, odmor, nije dobro započeti nešto novo u subotu poslije podne i nedjelju prije podne, jer se neće dobro završiti. Mjesec je u noćnim satima oko ponoći 7. novembra i u prvim satima 8. novembra u sekstilu sa Saturnom u Vagi i to je vrijeme kada iskrenost, poštenje, pravednost, odmjerenost i uspotavljanje unutrašnjeg mira pomaže da se dobro osjećamo mi i oni sa kojima smo, posebno u partnerskim odnosima.

8. novembra je Mjesec najveći dio dana u praznom hodu, te nije povoljno vrijeme za novine, ali je povoljno za uživanje u raznim vidovima ljepote, umjetnosti ili u tome da nastojimo da uspostavimo sklad u nama i oko nas. Boravak pored vode će najviše prijati, u prirodi.

Mjesec u Vagi je dobar 27. lunarnog dana za sađenje cvijeća u poslijepodnevnim satima. Sa onim što sadite u zemlju oslobodite se negativnih emocija, jer je to najbolje činiti kada je Mjesec u posljednjoj fazi. To može djelovati simbolično, ali je utvrđeno da pomaže.

Mjesec je tada u kvadratu sa Plutonom. Tada je dobro i da izbjegavate konflikte, ne ulazite u bračne svađe, jer će negativne emocije biti izuzetno jake, dovesti do vrijeđanja i to može da sruši vaš unutrašnji mir.

Zato je bolje da tada provedete neko vrijeme sami i da nastojte da loše emocije transformišete u dobre, a to možete uraditi kroz neku aktivnost. Ne potiskujte. Sve se može ako se hoće, samo treba naći način, ili ako ne možete sami - posavjetujte se sa nekim ko je mudriji i zna nešto o tome, i biće vam bolje.

Izvor: lovesensa.rs; foto: Profimedia

Portal Analitika