Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Konkurs Ministarstva kulture za sufinansiranje projekata lokalnih štampanih medija i naučnih časopisa

Konkurs Ministarstva kulture za sufinansiranje projekata lokalnih štampanih medija i naučnih časopisa

Ministarstvo kulture raspisalo je konkurs za sufinansiranje programskih sadržaja u lokalnim štampanim medijima i naučnim časopisima za kulturu i teoriju medija u 2016. godini.
Konkurs Ministarstva kulture za sufinansiranje projekata lokalnih štampanih medija i naučnih časopisa
Portal AnalitikaIzvor

Prema predmetu konkursa, sredstvima će se sufinansirati proizvodnja programskih sadržaja od značaja za ostvarivanje javnog interesa u lokalnim štampanim medijima i naučnim časopisima za kulturu i teoriju medija.

- Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2016.godini proizvodnju programskih sadržaja od javnog interesa u lokalnim štampanim medijima koji su fokusirani na teme lokalne sredine u kojoj izlaze: razvoj kulture, nauku i obrazovanje, informisanje osoba oštećenog sluha i vida, evroatlanske integracije, istorijsko nasljeđe, tradiciju, rodnu ravnopravnost, socijalnu integraciju RE populacije, podizanje svijesti građana o negativnom fenomenu trgovine ljudima. Pod programskim sadržajima od javnog interesa u lokalnim štampanim medijima, u smislu ovog konkursa, podrazumijevaju se sadržaji namijenjeni, bez diskriminacije, svim etničkim, vjerskim i socijalnim grupama lokalne zajednice - navodi se u tekstu konkursa.

Pravo učešća imaju lokalni štampani mediji iz Crne Gore, čiji su osnivači pravna ili fizička lica sa sjedištem ili prebivalištem u Crnoj Gori i koja su registrovana u Evidenciji medija kod nadležnog državnog organa.

Detalje konkursa i potrebnu dokumentaciju možete naći na internet stranicama Ministarstva kulture.

Konkurs je otvoren narednih 40 dana, a kontakt osoba je Irena Jovanović (020/231-196, irena.jovanovic@mku.gov.me).

Portal Analitika