Turizam

Prodaja avio-karata za Crnu Goru u Rusiji porasla za čak 663 odsto

Crna Gora i Kipar su destinacije su za koje je naglo porasla potražnja na ruskom tržištu u novembru ove godine, prenosi B92.
Prodaja avio-karata za Crnu Goru u Rusiji porasla za čak 663 odsto
Portal AnalitikaIzvor

Prema rezultatima analize ruskog turističkog pretraživača "Momondo", kupovina avionskih karata i smještaja za našu zemlju i Kipar porasla je više od šest puta u odnosu na prošlu godinu.

- Koja mjesta preferiraju ruski turisti? Kipar i Crnu Goru - potražnja je "uzletjela" čak šest puta. I još Tajland i Indija, sa toplim morima i relativno jeftinim hotelima i restoranima - prenosi beogradski medij analizu vodećeg ruskog pretraživača.

"Momondo" navodi da je u Rusiji potražnja za putovanjima u samostalnom aranžmanu u novembru, u vrijeme jesenjeg školskog raspusta, neočekivano porasla za 23 odsto u odnosu na prošlu godinu.  Prema istom pretraživaču, među stranim zemljama, po broju kupljenih karata početkom novembra vodi Tajland, a potražnja je porasla za 116 odsto. Slijede Kipar (porast od 668 odsto), Italija (pad od tri odsto), Crna Gora (porast od 663 odsto).

I dalje su privlačni Španija (porast od deset odsto), Turska (pad 29 odsto), Njemačka (pad 30 odsto), Indija (porast 132 odsto) i SAD (porast 79 odsto). Francuska, Ukrajina, Izrael i Češka ispali su sa spiska deset najpopularnijih jesenjih destinacija, naveo je "Momondo".

Analitičari "Momonda" podsjećaju da je period između ljetnje i zimske visoke sezone jeftiniji, te da roditelji mogu sebi da priušte da u vrijeme ekonomske krize sa djecom krenu negdje na jefitiniji odmor. Pored toga, smatraju oni, u oktobru je kurs ruske rublje ojačao, pa su mnogi Rusi ponovo počeli da razmišljaju o putovanju u inostranstvo.

Izvor i foto: B92.net

Portal Analitika