Kultura

Uskoro na repertoaru Cadmus Cineplexa

U Cadmus Cineplex Mega Promet bioskopu u Budvi uskoro možete pogledati filmove "Legenda", "Igra u tami", "Mojih pet minuta" i "Igre gladi - Sjaj slobode: 2. dio".
Uskoro na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor

Legenda

Početak prikazivanja: 12. novembar

Uloge: Tom Hardi, Emili Brauning, Dejvid Tevlis, Kristofer Ekleston

Režija: Brajan Helgeland

 ("Legend", 131 min, SAD, 2015, triler, kriminalistički)

Oskarovac Brajan Helgeland uradio je scenario i režiju kako bi svijetu predstavio istinitu priču o dvojici identičnih blizanaca, ozloglašenim londonskim gangsterima, ali koji su u svakom drugom pogledu potpuno različiti.

Film prati Ronalda i Redžinalda Kreja, dva engleska gangstera koji su terorisali stanovnike Londona pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka, i tako postali legende. Nevjerovatnim glumačkom preobražajem, Tom Hardi portretiše oba brata i u tome majstorski uspijeva. "Legenda" je pravi, klasični gangsterski film sa stilom, koji će otkriti tajnu istorije zločina porodice Krej.

igra-u-tamiIgra u tami

Početak prikazivanja:  12. novembar

Uloge: Tamara Dragićević, Viktor Savić, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović

Režija: Jug Radivojević

("Igra u tami", 98 min, Srbija, 2015, drama)

"Igra u tami" je društveno angažovan film, koji će otvoriti oči široj javnosti za probleme poput trgovine ljudima i prisilne prostitucije. To je ljubavna priča motivisana pripovjetkom "Aska i vuk" nobelovca Iva Andrića. Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove i trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks-trafikinga. Svojim plesom i ljepotom, Aska uspijeva da u Vuku probudi ljubav, čovječnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi spoznaje ljubav, koja ga iz korjena mjenja. Film "Igra u tami" zasnovan je na istoimenoj predstavi autorske ekipe koja stoji i iza ovog filmskog projekta.

mojih-5-minutaMojih pet minuta

Početak prikazivanja: 12. novembar

Uloge: Kristijan Klavije, Karol Buke, Valeri Bonetan, Rosu de Palma

Režija: Patris Lekont

("Une heure de tranquillité", 79 min, Francuska, 2014, komedija)

"Mojih 5 minuta" (Une heure de Trankuilite) je nova, ali potpuno tradicionalna francuska farsa reditelja Patris Lekonta i dramskog pisca Florijana Celera - uzbudljiva i prenatrpana klišeima. Suprug koji vara. Supruga koja vara. Predivan stan u Parizu. Radoznala čistačica. Nesposoban vodoinstalater. Dosadni komšija. Pokvaren lift. Porodična tajna. Ovakva adaptacija Celerove hit predstave ima par dobrih, duhovitih djelova, sa Kristijanom Klavijeom u glavnoj ulozi, koji se trudi da kanališe nezadovoljstvo čovjeka koji samo želi da bude sam i sluša svoju omiljenu džez ploču.

Magnet za bioskope, Kristijan Klavije, na komičan način tumači ulogu zubara Mišela Leprua, sebičnog ženskaroša, koji je upravo naišao na rijetku džez ploču koju godinama pokušava da nađe. Sve što želi je da se vrati kući, uključi svoj gramofon i uživa. Postoji samo jedan problem - a to su sve ostale stvari u njegovom životu, uključujući i ženu, ljubavnicu, kao i dosadnog sina i ekscentričnu kućnu pomoćnicu, koju glumi Rosi de Palma, poznata po ulogama u Almodovarovim filmovima. Ova urnebesna komedija dovoljna je da svakog strpljivog, iskrenog i velikodušnog čovjeka izvede iz takta. Kad bi samo naš dragi gospodin Lepru posjedovao jedan od ovih kvaliteta.

igre-gladiIgre gladi - Sjaj slobode: 2. dio

Početak prikazivanja: 19. novembar

Uloge: Dženifer Lorens, Džoš Hačerson, Lijam Hemsvort, Vudi Harelson

Režija: Frensis Lorens

("The Hunger games - Mockingjay: Part 2", 137 min, SAD, 2015, avantura, drama, naučna fantastika)

Izuzetna, Oskarom nagrađena Dženifer Lorens postala je Ptica Rugalica, koja se najzad riješila okova i slobodno raširila krila!

U velikom finalu epskog globalnog fenomena "Igre gladi", Katnis Everdin shvata kako je na kocki puno više od pukog preživljavanja - bori se za budućnost! Narod Panema je u opštem ratu, a Katnis se u finalnom sukobu suočava sa predsjednikom Snouom. Naime, sa najvjernijim prijateljima organizuje pokušaj ubistva predsjednika koji je postao sve više opsjednut željom da je uništi. Smrtonosne zamke, neprijatelji i teške moralne dileme za Katnis će biti mnogo veći izazov od bilo koje arene u kojoj se do sada našla tokom Igara gladi.

Portal Analitika