Tenis

Nadal ’preživio’ Andersona za četvrtfinale

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu trijumfom nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom poslije preokreta.
Nadal ’preživio’ Andersona za četvrtfinale
Portal AnalitikaIzvor

Nadal je protiv Andersona slavio sa 4:6, 7:6 (8:6), 6:2, poslije dva sata i 27 minuta igre.

Sedmog nosioca u ’gradu svjetlosti’ u borbi za polufinale očekuje susret sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je pobijedio srpskog tenisera Viktora Troickog sa 6:4, 7:5. 

Nadala i Vavrinka će očekivano u petak posljednji izaći na teren, a program od 14 časova otvaraju domaći teniser Rišar Gaske i Endi Mari iz Velike Britanije. Gaskeu je Japanc Kei Nišikori predao meč pri vođstvo francuskog tenisera sa 7:6, 4:1, dok je Mari deklasirao Belgijanca Davida Gofana sa 6:1, 6:0. 

Poslije Gaskea i Marija sastaće se Španac David Ferer i Džon Izner, koji je napravio najveće iznenađenje od početka Mastersa u Parizu, eliminisavši Rodžera Federera. Izner je protiv Federera slavio sa 7:6, 3:6, 7:6, dok je Ferer takođe u tri seta slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova. 

Od 19.30 se sastaju prvi reket svijeta Novak Đoković i Čeh Tomaš Berdih, koji su u dva seta eliminisali dvojicu Francuza – Novak Žila Simona, a Berdih Žo-Vilfrida Congu. Poslije Đokovića i Berdiha, ne prije 20.30 na terenu će se naći Nadal i Vavrinka u derbiju četvrtfinala.

Portal Analitika