Region

Vučić Tasovcu: Opet si podmetnuo moja leđa

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros, na sjednici Vlade, da je razočaran onim što se dogodilo sa novinskom agencijom Tanjug i oštro kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju ove agencije, potvrđeno je Danasu u Nemanjinoj 11.
Vučić Tasovcu: Opet si podmetnuo moja leđa
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da hoće „zbog stenograma i istorije“ da kaže koliko je razočaran onim što se desilo oko Tanjuga i poručio Tasovcu da nije podmetnuo svoja leđa, već njegova „kao i obično“.

Vučić je naglasio da je bio protiv gašenja Tanjuga, a da su ga Tasovac, obraćajući se njemu direktno, i državni sekretar Saša Mirković ubjeđivali da je to važno, potrebno i reformski.

„Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovdje da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vijesti, nigdje te nisam vidio, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića, gdje se poziva na tačku 141. pa ne razumijem tačno zašto nisi išao u Sarajevo“, dodao je Vučić.

On je i sve članove vlade zamolio, kako kaže za Danas izvor iz Vlade Srbije, da oni koji neće da budu u vladi, „oni koji su samostalni strijelci, oni koji neće da budu dio tima i neće da idu negdje sa vladom, zato što nisu u prvom planu, a rezultati su im nevidljivi“ da se tako ne ponašaju, dodavši Tasovcu da se to ne odnosi sada na njega.

Na pitanje Danasa da li to znači da se može očekivati smjena ili ostavka ministra kulture Tasovca, izvor Danasa iz Vlade kaže da se to nije pominjalo, te da se za sada ne zna da li će i kakvih posljedica biti povodom ove situacije.

Portal Analitika