Društvo

Bezbjednost ključno i vodeće pitanje za LGBT zajednicu

Predsjednik Savjeta za gradjansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković susreo se danas u Skupštini Crne Gore sa Rendijem Berijem, specijalnim izaslanikom u Ministarstvu vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za ljudska prava LGBT osoba.
Bezbjednost ključno i vodeće pitanje za LGBT zajednicu
Portal AnalitikaIzvor

Zeković je predstavio tekovine i rezultate rada Savjeta za gradjansku kontrolu rada policije (Savjet) na polju unapredjenja bezbjednosti LGBT zajednice i njene saradnje sa policijskom organizacijom.

Istaknuto je da Savjet podržava implementaciju vladine LGBT politike - Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori - cijeneći da je društveno prihvatanje direktno povezano sa bezbjednošću LGBT osoba.

Savjet je izdao niz preporuka i ocjena prema Upravi policije a sa LGBT zajednicom u potpunosti dijeli mišljenje da bez daljih odlaganja treba uspostaviti Tim povjerenja policije i LGBT zajednice a Kontakt policijsku mrežu učiniti proaktivnijom i više efikasnom.

Sagovornici su zajednilčki konstatovali da je bezbjednost ključno i vodeće pitanje za LGBT zajednicu i svaki dalji razvoj.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade SAD u Podgorici predvodjeni zamjenikom ambasadora Biksom Aliuom.

Portal Analitika