Društvo

Zbog lažiranja saobraćajnih nezgoda procesuirano 14 osoba

U okviru policijske akcije Udar do sada je procesuirano 14 osoba zbog sumnje da su lažirale saobraćajne nezgode radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.
Zbog lažiranja saobraćajnih nezgoda procesuirano 14 osoba
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u saradnji sa nikšićkim Centrom bezbjednosti (CB), u nastavku te akcije Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv još dvije osobe, zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

P.K. (24) i D.V. (27) iz Nikšića osumnjičeni su da su 2. marta prošle godine, oko 20,30 časova, telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je na raskrsnici ulica Mojkovačkih ratnika i Žarka Zrenjanina došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvoje učestvovali kao vozači vozila.

Oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su oštećenja na vozilima koja su bila vidna nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, koja se nije ni dogodila, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva.

Krivična prijava protiv P.K. i D.V. Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeta je u redovnoj proceduri.

„Do sada je u akciji Udar, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, od februara do danas, u sedam odvojenih aktivnosti procesuirano po dvia lica, što je do sada ukupno 14. Sva krivična djela koja su u okviru ove akcije do sada procesuirana počinjena su na teritoriji Opštine Nikšić“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ biti nastavljene.

Portal Analitika