Društvo

Kojičić sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta: Snažna podrška LGBTI pravima

Savjetnik predsjednika Vlade za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije i Nacionalni koordinator za LGBTI politiku dr Jovan Kojičić primio je danas specijalnog izaslanika Stejt departmenta za ljudska prava LGBTI osoba Rendija W. Berija (Randy W. Berry).
Kojičić sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta: Snažna podrška LGBTI pravima
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su razmijenili mišljenja o poštovanju ljudskih prava i sloboda LGBTI osoba i globalnim prilikama u toj oblasti. Apostrofiran je značaj politike u afirmaciji široke društvene uključenosti i  poštovanja različitosti na radnom mjestu, što je dobra prilika za međusobnu saradnju na širenju globalnih inicijativa.  Crna Gora je prepoznata po naporima u toj oblasti, čime se LGBTI zajednici i svim pojedincima šalje snažna politička podrška o zajedništvu i predanom radu na unapređenju ljudskih prava LGBTI osoba, njihovoj bezbjednosti, većoj vidljivosti, prihvatanju i uključenosti u društveni život. 

Savjetnik Kojičić je naglasio značaj međusobne saradnje  na planiranju i širenju strategija u cilju promocije politike različitosti na radnom mjestu, kao i nastupa i zalaganja za afirmaciju OutLeadership koncepta, kao modela podrške za poštovanje različitosti i inkluziju LGBTI osoba. Razgovaralo se o modalitetima potencijalne saradnje i podrške takvim naporima, sa ciljem uspostavljanja najboljih mehanizama i razmjene međusobnih iskustava, kako bi se aktuelni trendovi i strategije multinacionalnih kompanija integrisali u postojeće planove i programe podrške Vladine politike. 

Savjetnik Kojičić je posebno istakao napore Vlade Crne Gore na uspostavljanju regionalne saradnje i zajedničke platforme o različitosti na Zapadnom Balkanu i inkluziji LGBTI osoba, što je inicirano na prvom LGBTI Biznis Forumu ove godine u Budvi, pod okriljem trećeg ministarskog IDAHO Foruma u organizaciji Vlade Crne Gore.

 

Portal Analitika