Dacić i Kajević: Ostvaren veliki uspjeh, žal za finalom

Osvajači bronzanih medalja na Svjetskom prvenstvu u kik boksu, Remzija Dacić i Dejvid Kajević, kazali su da su zadovoljni nastupom u Beogradu, ali da su uvjereni da bi rezultat bio još bolji da ih povrede nijesu omele.
Dacić i Kajević: Ostvaren veliki uspjeh, žal za finalom
Portal AnalitikaIzvor

Dacić i Kajević zbog povreda nijesu mogli da nastupe u polufinalnim borbama Svjetskog prvenstva u Beogradu, u disciplini lou kik.  Oni su plasmanom u polufinale obezbijedili bronzane medalje. 

Dacić je u četvrtfinaloj borbi povrjedio korjen palca desne šake, dok je Kajeviću pukla koža na lijevoj nozi, između malog i domalog prsta. Oba crnogorska borca ostvarili su po tri pobjede na šampionatu. 

Dacić je u kategoriji do 67 kilograma na putu do polufinala eliminisao Italijana Vita Plasatija, Iranca Mehdija Moršedija i Amerikanca Adama Pura.

"Naporno smo trenirali i imali puno mečeva ove godine. Šampionat smo dočekali spremni. Siguran sam da bi medalja bila sjajnija da me povreda nije spriječila. Nadam se da ćemo sljedeće godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj biti još bolji i da ćemo ponovo biti na pobjedničkom postolju", kazao je Dacić na konferenciji za novinare.

Kajević u kategoriji do 75 kilograma savladao Poljaka Mihala Ronkevica, Hrvata Damira Matoševića i Brazilca Giljerma Belarmina. Duele sa Matoševićem i Belarminom dobio je nokautom u prvoj rundi. 

"Nije bilo Lako doći do medalje, posebno ne u konkurenciji koja je bila u mojoj kategoriji. Osvojio sam medalju, ali osteje veliki žal što zbog povrede nijesam mogao da nastupio u polufinalu. Siguran sam da bi medalja bila još sjajnija", rekao je Kajević.

Predsjednik Kik boks saveza, Ivan Strugar, kazao je da su crnogorski kik bokseri u Beogradu ostvarili više od očekivanog.

"Bojažljivo smo najavljivali medalju, a ostvarili smo, možda i više, nego što smo očekivali. Dacić i Kajević su ostvarili po tri pobjede i došli do bronze, a u nekim drugim kategorija to je bilo dovoljno i za zlato. Posebno raduje način na koji su se predstavili na SP, kvalitetno, ubjedljivo i efektno", rekao je Strugar.

On je kazao da se crnogorski kik boks poslije četiri godine pauze vratio na velika vrata. 

"Rezultat iz Beograda biće podstrek za momke da nastave sa radom, a za nas najava da i na narednim takmičenjima možemo da računamo na medalje. Oni su kvalitet koji imaju prikazali, sada na narednim takmičenjima očekujemo da on bude nadgrađen i pretočen u još sjajnije medalje", kazao je Strugar.

On je podsjetio da je na korak od medalje zaustavljen Mensur Murić, nakon efektne pobjede u četvrtfinalu. 

"U meču za medalju izgubio je od iskusnog Rusa. Presudilo je iskustvo, ali i Murića na narednim takmičenjima možemo očekivati medalje. Ostali su se dostojno predstavili i opravdali očelkivanja", rekao je Strugar.

On je kazao da je uspješan nastup u Beogradu imao i sudija Mitar Kojičić, koji je završio sudijski seminar, sudio mečeve svih pet dana i dobio internacionalnu sudijsku licencu. 

Selektor Goran Radonjić kazao je da su Dacić i Kajević ostvarili ogroman uspjeh, navodeći da ostaje žal što su, iako nijesu poraženi, morali da se zadovolje medaljom.

"Nijesmo bili optimisti uoči SP, potajno smo se nadali jednoj, ali su osvojene dvije medalje. To je ogroman uspjeh. Ostaje žal što medalje nijesu još sjajnije, jer nijesu izgubili borbu. Povrede su ih spriječile da nastupe u polufinalu. Ponosni smo na njih, možemo da očekujem i više na narednim takmičenjima", rekao je Radonjić.

On smatra da, imajući u vidu da je u Beogradu debitovao na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji, Kajević najveće iznenađenje i otkriće šampionata.

"Murić je pokazao da od njega možemo mnogo da očekujemo. Kao i od ostalih naših boraca, koji su potvrdili kvalitet i gubili od kvalitetnih boraca", rekao je Radonjić.

Trener Predrag Lekić kazao je da su medalje rezultat koji je građen duže vrijeme. 

"Naši takmičari su ove godine imali puno borbi. Dacić ove godine ostvario 16 pobjeda u 18 mečeva, dok je Kajević od 15 mečeva imao samo dva poraza. Ddacić je proglašen za najboljeg borca na Evropskom kupu u Poljskoj, dok je Kajević zablistao na Svjetskom kupu u Mađarskoj, na prvenstvu Balkana", kazao je Lekić. 

On je istakao da je veliki peh kada dođete do polufinala i u tom meču ne možete da nastupite.

"Siguran sam da bi obojica došli do finala da nije bilo povreda", kazao je Lekić.

Uspješan nastup imao je i Mensur Murić (do 86 kilograma), koji je nastup završio u četvrtfinalu poražen na poene od Rusa Andreja Čekonina.  U osmini finala Murić je bolji od Ferhata Arslana iz Turske.  U osmini finala eliminisani su Milan Jovanović, Miroslav Vujović i Anastasija Petrović.  Jovanović je u disciplini K1, u kategoriji do 71 kilogram, prekidom u drugoj rundi izgubio od Rusa Ruslana Bikmenova. Petrović je u osmini finala kategorije do 56 kilograma, disciplina lou kik, poražena na poene od Poljakinje Ivone Nefrode. U disciplini K1, Vujović je u meču osmine finala, u kategoriji preko 91 kilogram, poražen na poene od Saše Polugića iz Srbije. 

(MINA)

Portal Analitika