Region

Tanjug nastavlja da emituje vijesti i u novembru

Novinska agencija Tanjug nastaviće da radi cijeli novembar i danas neće emitovati posljednju vijest, kako su objavili neki mediji, rečeno je portalu "Nezavisnih" u Tanjugu.
Tanjug nastavlja da emituje vijesti i u novembru
Portal AnalitikaIzvor

Agencija Tanjug je osnovana još za vrijeme Drugog svjetskog rata, a danas je u Službenom glasniku Srbije trebalo da bude objavljena Odluka Vlade o njenom gašenju.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je i zvanično da je donijeta odluka da se novinska agencija Tanjug ugasi i da će svi zaposleni dobiti otpremnine, ali ne objašnjavajući zašto je ovo jedini državni medij koji nije prodat, a čijim zaposlenima nisu ponuđene besplatne akcije.

Direktor agencije Branka Đukić do sada se nije oglašavala ovim povodom.

Ministarstvo je saopštilo da je tokom prethodnih mjeseci Agencija za privatizaciju organizovala dva javna poziva za prodaju javnog preduzeća Novinske agencije Tanjug, koji su proglašeni neuspješnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

"Dokumentaciju nastalu u radu Tanjuga, a koja predstavlja arhivsku građu preuzima Arhiv Jugoslavije", navodi se u Odluci Vlade Srbije.  

Kako su objavili mediji, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sjednici Vlade sinoć po povratku iz Sarajeva da je razočaran onim što se dogodilo s Tanjugom i oštro je kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju Agencije.

Tanjug (Telegrafska agencija nove Jugoslavije) je novinska agencija osnovana 5. novembra 1943. godine u Jajcu sa namjerom da svijetu približi informacije o antifašističkoj borbi narodnooslobodilačkog pokreta.

Od 1992. Tanjug je bio novinska agencija SRJ, od 2003. novinska agencija Državne Zajednice SCG , a od 2006. nacionalna novinska agencija Republike Srbije.

Portal Analitika