Kultura

Osam filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa

Na repertoaru Cadmus Cineplex bioskopa u Budvi od 5. do 11. novembra je osam filmskih naslova: "Spektra", "Hotel Transilvanija 2", "Snupi i Čarli Braun - film o Klinjama", "Posljednji lovac na vještice", "Crna misa", "Zagorio", "Sive dame" i "Amy".
Osam filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
0511spectSpektra

Sala 1 /  radnim danima i vikendom: 20:10, 23:00

Uloge: Danijel Kreg, Kristof Valc, Lea Sejdiu, Monika Belući, Ralf Fajns

Režija: Sem Mendes

("Spectre", 147 min, SAD, Velika Britanija, 2015, akcija)

Tajanstvena poruka iz prošlosti poslaće tajnog agenta Bonda u misiju u Meksiko Siti, a potom i u Rim gdje će upoznati Lućiju Skjaru (Monika Belući), prelijepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje opasne organizacije poznate pod imenom "Spektra". U međuvremenu, u Londonu, Maks Denbih (Endru Skot) - novi direktor sektora za nacionalnu bezbjednost - istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog čega je MI6 kojeg vodi M (Ralf Fajnes) uopšte potreban. Bond tajno zatraži pomoć od Manipeni (Naomi Haris) i Kijua (Ben Višou) kako bi pronašao Madlen Šon (Lea Sejdu), ćerku njegovog neprijatelja Gospodina Vajta (Džasper Kristensen) koji ima trag za raskrinkavanje "Spektre". Kao ćerka ubice, Madelen shvata Bonda više od bilo koga drugog. Kako se Bond približava srcu "Spektre" saznaje za zastrašujuću povezanost između sa neprijateljom kojeg sve vrijeme pokušava da pronađe, a u filmu ga tumači dobitnik dvije nagrade Oskar, Kristof Valc.

0511transilvanijaHotel Transilvanija 2

Sala 1 / vikendom:  13:00

Uloge: Adam Sendler, Kevin Džejms, Stiv Bušemi

Režija: Gendi Tartakovski

("Hotel Transylvania 2", 89 min, SAD, 2015, animacija, komedija, sinhronizovano)

Omiljena Drakulina družina vraća se u potpuno novoj zanimljivoj humorističnoj avanturi u animiranom hitu "Hotel Transilvanija 2" koji nam dolazi direktno iz studija "Sony Pictures Animation". Za hotel Transilvaniju čini se da su stvari konačno krenule na bolje... Drakulin hotel koji je u početku kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta, sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola-čovjek, a pola-vampir) ne pokazuje znake pravog vampira. Dok se Mavis nalazi u posjeti kod Džonijevih roditelja, gdje je očekuje pravi kulturni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje Franka, Muraja, Vajna i Grifina kako bi sa svojim unukom Denisom prošao kroz "vampirski trening". Međutim, niko od njih nije svjestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posjetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čiste vampirske krvi - i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak - stvari će postati vrlo... šišmikolike!

0511snupiSnupi i Čarli Braun - film o Klinjama

Sala 1 / radnim danima: 16:10, 18:10; vikendom: 11:00, 16:10, 18:10

Režija: Stiv Martino

("Snoopy and Charlie Brown: The Peanuts Movie", 93 min, SAD, 2015, animirani, dječiji, sinhronizovani)

Kultni američki autor Čarls Šulc (Charles M. Schulz) poklonio je svijetu avanture Čarlija Brauna i njegovog najboljeg prijatelja, psa Snupija. Posljednji put Čarli Braun i družina na velikom platnu pojavili su se 1980. godine u filmu "Bon Voyage, Charlie Brown (And Don’t Come Back!)" čiji je producent bio sin Čarlsa Šulca, Greg Šulc. Čarli Braun i družina su živjeli uglavnom kroz strip čije je originalno ime "Peanuts" i koji u američkim novinama izlazi od 1950. godine.

0511poslednjiPosljednji lovac na vještice

Sala 3 / radnim danima: 23:10 i vikendom: 13:50, 23:10

Uloge: Vin Dizel, Rouz Lesli, Džuli Engelbreht, Majkl Kejn

Režija: Brek Ajzner

("The Last Witch Hunter", 106 min, SAD, 2015, akcija, fantazija)

Moderan svijet krije brojne tajne, ali najveća od svih je - da vještice i dalje žive među nama! One su opaka natprirodna bića koja namjeravaju da oslobode i protiv svijeta nahuškaju Crnu Smrt. Vjekovima su se cijele vojske lovaca na vještice borile protiv ovih strašnih neprijatelja širom svijeta, a među njima je bio i Kaulder, hrabri ratnik koji je uspeo da ubije svemoćnu Vještičju kraljicu i pritom desetkuje njene sljedbenike. U trenucima prije smrti, Kraljica ga je proklela i učinila besmrtnim, čime ga je zauvijek odvojila od voljene supruge i kćerke. Danas je Kaulder jedini pripadnik svoje vrste i već stoljećima lovi vještice istovremeno čeznuvši za odavno izgubljenim voljenima. Ali Kaulder i ne pomišlja da ga uskoro čekaju epske bitke, koje će odlučiti o tome hoće li ljudska vrsta preživjeti.

0511crnamisa

Crna misa

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 15:00, 20:20

Sala 3 / radnim danima: 18:20 i vikendom:  11:20, 18:10

Uloge: Džoni Dep, Džoel Edžerton, Dakota Džonson, Benedikt Kamberbač

Režija: Skot Kuper

("Black Mass", 123 min, SAD, 2015, krimi, triler)

Istinita priča, nastala prema knjizi Dika Lera i Džerarda O’Nila, o jednoj od najdužih i najskandaloznijih kriminalističkih saga u SAD-u, čiji je protagonista zloglasni gangster Džejms Vajti Baldžer. Radnja "Crne mise" odvija se 70-tih godina prošlog vijeka u južnom Bostonu, gdje FBI agent Džon Konoli (Džoel Edžerton) pokušava da pridobije za saradnju sa FBI-em gangstera irskih korjena, Džejmsa Vajtija Baldžera (Džoni Dep), kako bi eliminisali njihovog zajedničkog neprijatelja - italijansku mafiju. Njihov se prljavi dogovor oteo kontroli i Vajtiju omogućio izbjegavanje zakona, što je učvrstilo njegovu moć i učinilo ga jednim od najokrutnijih i najopasnijih gangstera u istoriji Bostona.

0511zagorioZagorio

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 16:00, 21:00

Uloge: Bredli Kuper, Sijena Miler, Danijel Brul

Režija: Džon Vels

("Burnt", SAD, 2015, komedija, drama)

Ovaj zadivljujuće zabavan i emotivan film priča je o ljubavi prema hrani, o ljubavi između dvoje ljudi i o snazi koju nosi druga šansa. Kuvar Adam Džouns je imao sve - i sve je izgubio. Rok zvijezda s dvije "mišlenove zvijezdice", lošim navikama i reputacijom bivšeg "nevaljalog momka" pariške ugostiteljske scene, svaki bi put sve učinio - drugačije. Jedino do čega mu je ikad stalo bilo je uzbuđenje stvaranja eksplozije ukusa. Ali, da bi dobio svoju kuhinju i onu treću zvijezdicu koju "Mišlen" dodeljuje, a njemu neprestano izmiče, moraće na svoju stranu da pridobije one najbolje, uključujući prelijepu Helen.

0511sivedame

Sive dame

Sala 4 / radnim danima: 15:10, 17:30, 19:50, 22:10; vikendom: 12:50, 15:10, 17:30, 19:50, 22:10

Uloge: Peter Sarsgard, Emili Mortimer, Žeremi Renije, Klod Riš, Lijam Kaningam, Sibongile Mlambo

Režija: Alen Šokar

 ("Ladygray", 109 min, Francuska, 2015, drama)

Deset godina nakon kraja aparthejda, osjećaj nelagodnosti i straha još prožima južnoafričku zajednicu u podnožju Drakensberg planine, gdje nerazjašnjeni masakr iz prošlosti nastavlja da proganja seljane. U napetoj atmosferi, Estel (Sibongile Mlambo) bori se da održi svoj identitet, brinući se o neuračunljivom Matisu (Žeremi Renije) i spavajući sa moćnim britanskim zemljoposjednikom Angusom (Lijam Kaningam) za novac. Brutalni Angus maltretira svoju prelijepu Oliv (Emili Mortimer) i iskorištava radnike, uključujući Samjuela (Peter Sarsgard), koji sam podiže sina nakon smrti supruge. Francuska misija pokušava da održi krhki mir i radi na pomirenju između crnih i bijelih stanovnika.

0511amyAmy

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 22:50

Uloge: Ejmi Vajnhaus, Mič Vajnhaus, Dženis Vajnhaus

Režija: Asif Kapadija

("Amy", 127 min, Velika Britanija, 2015, dokumentarni)

Dokumentarni film Asifa Kapadije o nevjerovatnoj umjetnici, šestostrukoj dobitnici nagrade Gremi. Film sadrži do sada neviđene arhivske snimke i govori o tragičnoj priči ispričanoj njenim riječima. Ejmi Vajnhaus umrla je u 27. godini života, 27. jula 2011. godine, od posljedica trovanja alkoholom. Bila je talenat koji se rađa jednom u generaciji. Pisala je pjesme i pjevala od srca, ostavljajući publiku opčinjenu njenom magijom. Tragično je što se zbog svojih problematičnih veza, globalnog uspjeha i nestandardnog načina života pod lupom medija potpuno emotivno raspala.

Portal Analitika