Društvo

Stanković dostavio dodatno obrazloženje za krivično gonjenje poslanika DF-a

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković dostavio je predsjedniku parlamenta Ranku Krivokapiću nalaze Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici koji su poslužili kao činjenični osnov za traženje odobrenja za krivično gonjenje trojice poslanika Demokratskog fronta.
Stanković dostavio dodatno obrazloženje za krivično gonjenje poslanika DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Iz Tužilaštva su saopštili da je Stanković dostavio nalaze koji su poslužili kao činjenični osnov za traženje prethodnog odobrenja za krivično gonjenje poslanika Andrije Mandića i Slavena Radunovića, zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu državnog uređenja i poslanika Milana Kneževića zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo je u petak podnijelo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za krivično gonjenje Mandića, Radunovića i Kneževića.

Mediji su objavili da se u zahtjevima Osnovnog i Višeg tužilaštva samo citiraju djelovi zakona na koji se ti organi pozivaju za skidanje imuniteta poslanicima i da se zbog toga predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić obratio Vrhovnom tužilaštvu, dodatno tražeći da dostave i činjenični osnov kako bi se poslanici valjano opredijelili prema zahtjevu tužilaštva.

Predsjednik Administrativnog odbora, Radivoje Nikčević saopštio je da će sjednica na kojoj će biti raspravljano o ukidanju imuniteta trojici poslanika Demokratskog fronta, biti zakazana čim Tužilaštvo dostavi dodatno obrazloženje koje je tražio šef parlamenta.

(Mina)

Portal Analitika