Protokol

Marković - Hasanov: Crna Gora i Azerbejdžan uspostavili čvrst temelj za buduću saradnju

Crna Gora i Azerbejdžan su, zahvaljujući kontinuiranom političkom dijalogu, brojnim i raznovrsnim kontaktima i nizu potpisanih bilateralnih sporazuma, uspostavile čvrst temelj za buduću saradnju, zaključeno je na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade Duška Markovića sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim.
Marković - Hasanov: Crna Gora i Azerbejdžan uspostavili čvrst temelj za buduću saradnju
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, ambasador Hasanov je iskazao punu podršku Azerbejdžana Crnoj Gori u ostvarenju njenih državnih i spoljnopolitičkih prioriteta, naglasivši uspješnost reformi koje su sprovedene u tom pravcu. On je upoznao potpredsjednika Vlade sa aktuelnom situacijom u Azerbejdžanu, izrazivši spremnost te zemlje da produbi ekonomsku saradnju sa Crnom Gorom kroz niz mogućih infrastrukturnih projekata.

- Potpredsjednik Marković zahvalio je na partnerskom odnosu Azerbejdžana sa Crnom Gorom u političkoj i ekonomskoj sferi, uz konstataciju da je Crna Gora snažno zainteresovana za dalje unapređenje ekonomske saradnje, od koje će koristi imati građani jedne i druge države - stoji u saopštenju i dodaje da je prisustvovao i šef diplomatske misije Azerbejdžana u Podgorici Sejran Mirzazade.

Portal Analitika