Abiznis

Sosiete ženeral banka: Decenija uspjeha na dobrobit zajednice

U susret jubileju deset godina poslovanja Sosiete ženeral banke u Crnoj Gori predstavnici te finansijske institucije su sa poslovnim partnerima predstavili rezultate na konferenciji za novinare.
Sosiete ženeral banka: Decenija uspjeha na dobrobit zajednice
Portal AnalitikaIzvor

Glavni izvršni direktor banke Miroslav Hiršl istakao je da je nakon preuzimanja Podgoričke banke 2005. godine portfolio banke iznosio 30 miliona eura, a deset godina kasnije 300 miliona. Istovremeno, depoziti su sa početnih 40 miliona narasli na aktuelnih 330 miliona eura.

„Nudimo širok spektar usluga pojedincima i kompanijama. Banka ima jako dobro korporativno, kao i upravljanje rizikom, profitabilna je, ali to je takođe i banka koja je društveno odgovorna i koja je u svojim aktivnostima transparentna. Euromoney nas je nedavno proglasio za najbolju banku u Crnoj Gori“, izjavio je Hiršl.

Predsjednik odbora direktora Sosiete ženeral banke Milorad Katnić naglasio je da banka podržava nekoliko sektora za koje je ocijenjeno da su najvažniji za razvoj društva – zdravstvo, obrazovanje, kultura i ekologija.

„Ove sektore podržavamo u kontinuitetu i uspjehe dijelimo na dobrobit zajednice.  Ponosni smo što pripadamo veliko porodici, finansijskoj grupi koja posluje u 76 zemalja svijeta“, kazao je Katnić.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Ranko Lazović podsjetio je da je ta zdravstvena ustanova izgrađena 1974. godine pod imenom Opšta bolnica Titograd.

„Ambicija nam je da ustanovu proširimo, tim prije što rješavamo sve složene zdravstvene usluge na nivou cijele države. Od ukupnog broja zdravstvenih usluga KCCG uradi 55 odsto, a sve ostale zdravstvene ustanove 45 procenata. Sosiete ženeral banka nam je 2012. donirala 5.000 eura, 2013. 7.000, 2014. 10.000 i 2015. 12.000 eura“, precizirao je Lazović.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić istakao je da njegova ustanova dnevno opslužuje između 7.000 i 8.0000 građana, te da na godišnjem nivou odrade oko 700.000 pregleda.

„Od banke smo prije dvije godine dobili četiri automobila za patronažne službe i ta vozila su praktično non- stop u pokretu.  Ove godine su donirana sredstva kojima su kupljena dva aparata za ginekologiju“, rekao je Kavarić.

Portparolka Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Kralj ocijenila je da saradnja CNP-a i Sosiete ženeral banke primjer da postoje društveno odgovorne institucije.

„Sosiete ženeral banka je sponzor CNP-a od 2011. godine. Danas je teško opstati isključivo preko državnog finansiranja kulture i umjetnosti. Zato su nam sponzorski ugovori dragocjeni“, podvukla je Kralj.   

Portal Analitika