Turizam

Turistička ponuda Crne Gore i ove godine na Međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu

Crna Gora se i ove godine predstavlja svojom turističkom ponudom na najznačajnijoj međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja se održava od 2. do 5. novembra u Londonu, saopšteno je Portalu Analitika iz NTO CG.
Turistička ponuda Crne Gore i ove godine na Međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu
Portal AnalitikaIzvor

Delegaciju Crne Gore predvode državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željak Radak Kukavičić, koji su tokom sajma učestvovali na Ministarskom samitu, koji se, u organizaciji Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), održava u okviru berze u Londonu. Tema ovogodišnjeg Ministarskog samita bila je "Brendiranje destinacija - novi izazovi na tržištu koje se mijenja".

Tokom sajma državni sekretar i direktorica NTOCG održali su sastanake sa turoperatorima i predstavnicima medija (BBC, Lonely Planet, CNN, Euronews i dr). U razgovorima sa partnerima posebno je istaknuto da medijske aktivnosti predstavnika velikih projekata u našoj zemlji, kao što su Luštica Bay, Porto Montenegro, Dukljanski vrtovi, Aman rizort i druge investicije čija je realizacija u toku, utiču na rast interesovanja turista za našu zemlju, kao i na ukupno poboljšanje imidža Crne Gore kao turističke destinacije u Velikoj Britaniji. Takođe, bolja avio povezanost sa ovim tržištem, pored ostalih aktivnosti, utiče na rast turističkog prometa.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je tokom sajma u Londonu postala članica Turističkog udruženja Pacifika i Azije (PATA - Pacific Asia Travel Association), koje povezuje privatni i javni sektor. PATA je neprofitno udruženje koje je međunarodno priznato i djeluje kao katalizator za razvoj putovanja i turizma u azijsko-pacifičkom regionu. Udruženje svojim članicama pruža istraživanja i inovativne događaje u svojim organizacijama. PATA ima 87 članica državnog i gradskog turističog tijela, skoro 31 međunarodnu avio-kompaniju, aerodrome i kruzere, 61 obrazovnu instituciju, kao i turističku privredu u azijsko-pacifičkom regionu.

Drugog dana sajma na crnogorskom štandu je organizovan "happy hour", gdje su partneri iz Velike Britanije i Crne Gore imali priliku da u neformalnom okruženju uspostave bolje kontakte i saradnju. Crnogorski štand su tokom ovog događaja posjetili 

Portal Analitika