Region

Slovenija ne isključuje mogućnost postavljanja prepreka

Slovenački premijer Miro Cerar odbacio je kritike da je njegova vlada pokazala nemar i neorganizovanost u migrantskoj krizi i dodao da ne isključuje podizanje prepreka na granici sa Hrvatskom ukoliko bi Njemačka zatvorila granice za migrante.
Slovenija ne isključuje mogućnost postavljanja prepreka
Portal AnalitikaIzvor

Cerar je istakao da bi njegova vlada, ako bi Austrija i Njemačka zatvorile granice za migrante ili ograničele broj koji će primiti, prihvatila iste mjere, ne isključujući ni postavljanje "tehničkih prepreka" na granici s Hrvatskom.

"Napor koji Slovenija ulaže u pomoć migrantima vrijedan je poštovanja, dajemo dobar primjer zaštite evropskih vrijednosti, ljudskih prava, solidarnosti i ljudskog dostojanstva", kazao je Cerar na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Kako je prenose agencije, on je naveo da je istina da je bilo nekih lošijih primjera, ali da se radilo o izolovanim pojavama i da kao slovenački premijer ne može pristati na to da se oni generaliziraju.

Prema njegovim riječima, s obzirom na veličinu, Slovenija migrantima pomaže više nego druge države.

Cerar je rekao i da je saradnja sa Hrvatskom u dogovaranju oko migrantskog priliva mnogo bolja nego ranije, ali da ima i prostora da se ona popravi.

MINA

Portal Analitika