Fudbal

LŠ: Derbi u Minhenu, Čelsi bez prava na grešku

Fudbaleri Arsenala pokušaće na gostovanju protiv Bajern Minhena u utakmici četvrtog kola da zabilježe drugu pobjedu u Grupi F Lige šampiona.
LŠ: Derbi u Minhenu, Čelsi bez prava na grešku
Portal AnalitikaIzvor

Arsenal je prije dvije neđelje u Londonu slavio sa 2:0 protiv njemačkog kluba i tako zabilježio prvu pobjedu ove sezone u Ligi šampiona. Ekipi Arsena Vengera je potrebna pobjeda u Minhenu u utakmici četvrtog kola, kako bi zadržala realne šanse za plasman u osminu finala. U Atini će se sastati Olimpijakos i Dinamo iz Zagreba. Grčki tim je u Zagrebu prije dvije neđelje trijumfovao sa 1:0, i na taj način došao do druge pobjede. Dinamo je u prva tri kola upisa samo jednu pobjedu, pa im je protiv Olimpijakosa potreban trijumf, kako bi ostali u trci za plasman u narednu fazu takmičenja. 

Fudbaleri Rome će pred svojim navijačima protiv Bajera iz Leverkuzena u meču Grupe E pokušati da dođu do prvog trijumfa. U Nemačkoj je odigran spektakulran meč koji je završen bez pobjednika, iako je viđeno čak osam golova. Barselona pred svojim navijačima ne bi trebalo da ima mnogo problema protiv BATE Borisova. Eventualnom pobjedom i porazom Rome ili Leverkuzena, ekipa Luisa Enrikea će izboriti plasman u osminu finala. 

Dosta uzbuđenja se očekuje u Grupi G, đe će u Londonu prvak engleske Čelsi koji se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi, protiv Dinama iz Kijeva tražiti drugu pobjedu u Ligi šampiona. Britanski mediji posljednjih dana spekulišu da će trener Čelsija Žoze Morinjo dobiti otkaz za vikend, jer u Premijer ligi njegova ekipa poslije 11. kola zauzima 15. mjesto sa 11 bodova, pa bi meč protiv Dinama mogao da mu bude posljednji na klupi ’Plavaca’. U drugom meču Grupe G u Izraelu se sastaju posljednjeplasirani Makabi iz Tel Aviva i prvoplasirani Porto.

Lion će u utakmici Grupe H dočekati Zenit iz Sankt Peterburga, a Gent će ugostiti Valensiju. 

Grupa E:
20.45 Barselona – BATE Borisov
20.45 Roma – Bajer Leverkuzen
Tabela: Barselona 7, Bajer Leverkuzen 4, BATE Borisov 3, Roma 2 

Grupa F:
20.45 Bajern – Arsenal
20.45 Olimpijakos – Dinamo Zagreb
Tabela: Bajern 6, Olimpijakos 6, Arsenal 3, Dinamo Zagreb 3 

Grupa G:
20.45 Čelsi – Dinamo Kijev
20.45 Makabi Tel Aviv – Porto
Tabela: Porto 7, Dinamo Kijev 5, Čelsi 4, Makabi Tel Aviv 0 

Grupa H:
20.45 Gent – Valensija
20.45 Lion – Zenit
Tabela: Zenit 9, Valensija 6, Gent 1, Lion 1

Portal Analitika