Abiznis

Transjadranski gasovod: SOCAR priprema studije izvodljivosti i za Crnu Goru

Tokom nedavne posjete premijera Mila Đukanovića Azerbejdžanu ponovo je aktuelizovana i u prvi plan stavljena priča o gradnji Transjadranskog gasovoda i gasifikaciji Crne Gore.
Transjadranski gasovod: SOCAR priprema studije izvodljivosti i za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Novina u odnosu na prethodne razgovore vođene na ovu temu, prema pisanju Dnevnih novina, predstavlja činjenica da azerbejdžanska državna energetska kompanija Socar planira da izradi studiju izvodljivosti i na taj način pomogne realizaciju projekta gasifikacije Crne Gore i Albanije.

Firma Socar pomoći će Crnoj Gori i Albaniji u pripremi infrastrukture koja je neophodna za realizaciju projekata gasifikacije pomenutih država, navode mediji u Azerbejdžanu.

"Nacionalna energetska kompanija Socar planira da izradi studiju izvodljivosti gasne infrastrukture Crne Gore i Albanije i na taj način učini napore da se u Evropi smanji zavisnost od gasa iz Rusije", prenijeli su azerbejdžanski mediji.

Informaciju da će kompanija Socar pomoći Crnoj Gori i Albaniji u realizaciji ovog energetski veoma važnog projekta za obje države potvrdio je i predsjednik azerbejdžanske državne naftne kompanije Rovanag Abdulaev.

Dnevne novine, foto: CDM

Portal Analitika