Društvo

Na saslušanju kod tužioca osam pripadnika SAJ-a

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice SAJ Radosav Lješković juče je Tužilaštvu predao spisak sa imenima specijalaca koji su bili na dužnosti u noći kada je održan protestni skup Demokratskog fronta 24. oktobra u Podgorici, saznaju Dnevne novine.
Na saslušanju kod tužioca osam pripadnika SAJ-a
Portal AnalitikaIzvor

Lješković je, kako pišu Dnevne novine, dostavio spisak svih službenika policije koji su bili na dužnosti te večeri, iako je Tužilaštvo tražilo samo spisak specijalaca koji su brutalno pretukli Milorada Mija Martinovića.

Tužilaštvo će od jutros u devet časova početi ispitivanje službenika policije i danas će biti pozvano njih osam, a onda će, iz dana u dan, nastaviti saslušavanje pripadnika policije.

Na saslušanju Radosava Lješkovića u Tužilaštvu, prije dva dana, on je saopštio samo jedno ime i to komandanta Posebne jedinice policije (PJP) Dragana Blagojevića, koji je navodno, preko radio-veze, obavijestio SAJ-ovce da je automobil probio policijsku blokadu kod restorana "Maša" te da ga treba zaustaviti.

Lješković tokom svjedočenja u Osnovnom tužilaštvu nije sporio da iza napada stoje pripadnici SAJ-a, a kako nije naveo o kojim je osobama riječ, Tužilaštvo ga je obavezalo da dostavi spisak sa pozicijama specijalaca koji su te noći bile na radnom zadatku.

Pored slučaja prebijanja Martinovića, za istražne organe ništa manje nije značajna istraga o tome ko je izazvao nerede ispred zgrade Skupštine u noći 24. oktobra.

Do sada je identifikovano 19 osoba. Protiv 11 su podnijete prekršajne prijave, protiv dvojice funkcionera DF Andrije Mandića i Slavena Radunovića krivične prijave, dok se za šestoro maskiranih izgrednika čeka izjašnjenje Tužilaštva. U tih šest ubrajaju se i oni za koje su traženi pretresi, na koje se još čeka.

Portal Analitika