Region

Gasi se Tanjug

Vlada Srbije donijela je uredbu o gašenju agencije Tanjug, saznaje "Blic". Svi zaposleni će dobiti plate, a imovina Tanjuga prelazi u Direkciju za imovinu, kazao je "Blicu" izvor iz Vlade.
Gasi se Tanjug
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Direktorka novinske agencije Tanjug Branka Đukić saopštila je juče članovima kolegijuma i predstavnicima sindikata te kuće da je Tanjug sa 31. oktobrom zvanično prestao da postoji i da se briše iz registra Agencije za privredne registre, a da će zaposleni dobiti otpremnine.

Prema nezvaničnim informacijama, agencija će raditi još samo do kraja ovog mjeseca.

- Dobili smo informaciju da je agencija Tanjug zvanično prestala da postoji i da će zaposlenima biti isplaćena oktobarska plata, kao i da će svi zaposleni dobiti otpremnine po zakonu. Visina otpremnine još nije definisana, jer ima različitih rješenja i sve to mora da se uskladi - kazao je za Danas Marko Dragišić, predsjednik sindikata Tanjuga, i dodao da će oko 180 zaposlenih biti upućeno na biro rada.

Na pitanje da li su tačne informacije da se gasi Tanjug da bi sa radom otpočela nova agencija pri Vladi sa mnogo manje zaposlenih, Dragišić odgovara da nema takvu informaciju, ali da ima saznanje da bi Vlada Srbije na sjednici trebalo da raspravlja o Tanjugu.

- Zaključci sa tog sastanka ne moraju obavezno da budu dio saopštenja, ali će se sigurno naći na stranicama Službenog glasnika, ističe predsjednik sindikata Tanjuga.

Blic.rs 

Portal Analitika