Društvo

Sanja Vlahović na sastanku u Beču sa generalnim direktorom UNIDO-a

Ministarka nauke, prof. dr Sanja Vlahović, boraviće narednih dana u Beču, gdje će se sjutra, 4. novembra sastati sa Li Jong-om (Li Yong), generalnim direktorom UNIDO-a, UN Agencije za industrijski razvoj.
Sanja Vlahović na sastanku u Beču sa generalnim direktorom UNIDO-a
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

UNIDO je specijalizovana Agencija Ujedinjenih nacija koja podržava inkluzivni i održivi industrijski razvoj sa ciljem postizanja društvenog i ekonomskog blagostanja. Ovo je prvi sastanak visokog predstavnika crnogorske Vlade sa novim generalnim direktorom ove izuzetno važne UN agencije.

Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti te Agencije u Crnoj Gori, kao i strateške projekte koje Ministarstvo nauke već sprovodi na nacionalnom nivou, posebno u dijelu uspostavljanja sistema naučnotehnoloških parkova, planirani sastanak biće odlična prilika da se sagledaju dalje mogućnosti za saradnju na ovome planu, kroz podršku UNIDO-a, ali i da se razmotre ostale projektne mogućnosti za naredni period u Crnoj Gori.

Ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović pored sastanaka u UNIDO-u, 5. i 6. novembra 2015. godine učestvovaće na 7. Globalnom Forumu o nauci i tehnologiji (Drucker Forumu), koji predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih svjetskih foruma u oblasti nauke i tehnologije, a koji će ove godine raspravljati o pitanjima tehnološke revolucije - Robotici, Big Data, Cloud computing-u, Vještačkoj inteligenciji i Internet of things - kroz objektiv čovječanstva.

Portal Analitika