Abiznis

Azmont Investments osniva banku u Crnoj Gori

Azmont Investments nastavlja sa realizacijom projekta Portonovi, a u skladu sa ugovorom o ustupanju potpisanim sa kompanijom SOCAR 5. decembra 2012. godine. Sve obaveze, prava i odgovornisti SOCAR-a navedene kroz ugovor o dugoročnom zakupu potpisanim sa Vladom Crne Gore su prenesene na Azmont Investments. Imajući u vidu veliko iskustvo koje kompanija AGI ima u sektoru finansija i razvojnim mogućnostima bankarskog sektora u Crnoj Gori, Azmont je odlučio da osnuje banku u Crnoj Gori i kompanija će kao osnivač banke finalizovati aktivnosti na dobijanju bankarske licence i nastaviti sa zvaničnim apliciranjem za istu ka Centralnoj banci Crne Gore - saopšteno je iz te kompanije.
Azmont Investments osniva banku u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali iz komapnije, sve relevantne odredbe i uslovi ugovora o zakupu potpisanim od strane Vlade Crne Gore i kompanije SOCAR dana 10.07.2012. godine, uzete su kao osnova za ugovor koji je kasnije potpisan između SOCAR-a i Azmont Investments-a; prevashodno ugovorni član 20.1.1. koji navodi da zakupac (SOCAR) može prenijeti sve obaveze, prava i dužnosti na novoosnovanu kompaniju u Crnoj Gori.

“Shodno ugovoru u dugoročnom zakupu, SOCAR će nastaviti da djeluje kao garant za Azmont Investments. SOCAR je takođe ušao u partnerstvo sa kompanijom Azerbaijan Global Investments (AGI) sa ciljem podizanja djelovanja Azmont Investmentsa u skladu sa najvećim svjetskim standardima”, ističu iz Azmonta.

Postojeće partnerstvo dvije kompanije u vezi sa menažmentom kompanije Azmont Investments, al i projekta Portonovi je neprekidno. Iz Azmonta ističu da je glavni cilj kompanije AGI razvoj i implementacija investicionih projekata u van-naftnim sektorima, na područjima izvan Repubike Azerbejdžan.

“Kompanija je osnovana od strane azerbejdžanskih investicionih holding kompanija koje investiraju u sektore finansija, građevine, nekretnina, turizma ali i brojne druge kako u Azerbejdžanu tako i drugim zemljama”, navodi se u saopštenju Azmonta.

Portal Analitika