Protokol

Šarkić sa Nikolovim: Puna podrška Bugarske za prijem u NATO

Državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Šarkić primio je danas u posjetu načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Bugarske, viceadmirala Rumena Nikolova, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Šarkić sa Nikolovim: Puna podrška Bugarske za prijem u NATO
Portal AnalitikaIzvor

- Viceadmiral Nikolov prenio je Šarkiću punu podršku Republike Bugarske Crnoj Gori na njenom putu evroatlantskih integracija. On je izrazio uvjerenje da će naša država početkom decembra dobiti poziv za punopravno članstvo u Alijansi budući da je, kako je dodao, sa uspjehom okončala sve neophodne reforme u oblasti odbrambenog sistema. Nikolov je naglasio da je Bugarska potpuno spremna i voljna da pomogne Crnoj Gori i u predstojećem zahtjevnom periodu nakon očekivanog dobijanja pozivnice za NATO, posebno na planu obrazovanja vojnih kadrova i razmjene iskustava –navodi seu saopštenju.

Šarkić je, zahvaljujući se gostu na riječima podrške, ocijenio izuzetnom bilateralnu saradnju ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Bugarske, kao i vojnih struktura dvije zemlje. On je izrazio nadu da će Bugarska i dalje biti pouzdan partner Crnoj Gori na isti način i sa istom posvećenošću kao što je bila do sada, tim prije, kako je dodao, što dijelimo zajednički prostor regiona Balkana.

Sastanku su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojsske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić i potpukovnik Saša Jovanović, načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju u Ministarstvu odbrane.                 

Portal Analitika