Protokol

Samardžić - Nikolov: Odlična saradnja oružanih snaga Crne Gore i Bugarske

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Bugarske viceadmiral Rumen Nikolovboravi u posjeti je Vojsci Crne Gore i Ministarstvu odbrane. Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić je izrazio zahvalnost za podršku koju Oružane snage Republike Bugarske pružaju Crnoj Gori u procesu NATO integracija, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Samardžić - Nikolov: Odlična saradnja oružanih snaga Crne Gore i Bugarske
Portal AnalitikaIzvor

Admiral Samardžić je upoznao viceadmirala Nikolova sa planovima i projekcijama Vojske Crne Gore za doprinos NATO-u nakon dobijanja pozivnice za pristup Alijansi, kao i sa dosadašnjim dostignućima u  transformaciji i reformi sektora odbrane.

Viceadmiral Nikolov je istakao da Oružane snage Republike Bugarske podržavaju Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu, te izrazio spremnost da pomognu Vojsci Crne Gore u integracionom procesu, kroz aktivnosti vezane za saradnju u oblasti zajedničke obuke jedinica dvije vojske.

Nakon sastanka, dva načelnika su u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu prisustvovala prikazu sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore.

Portal Analitika