Društvo

Herceg Novi: Restrikcije vode ipak do 10. novembra

Punjenje hidrotunela Gorica–Plat počeće ipak 10. a ne 5. novembra, što znači i da će restriktivni režim vodosnabdijevanja trajati do 10. novembra, saopšteno je jutros iz hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije d.o.o.
Herceg Novi: Restrikcije vode ipak do 10. novembra
Portal AnalitikaIzvor

U hercegnovskom preduzeću jutros su dobili obavještenje iz HE Dubrovnik i HE Trebišnjica da će remonti na HE Dubrovnik trajati do 5. novembra, a remonti na HE Trebišnjica trajaće do 10. novembra. Tada će se krenuti i sa punjenjem hidrotunela Gorica – Plat, kada se očekuje prekid restrikcija i normalizovan dotok vode, prenosi Radio Jadran.

Nastavak radova na postrojenjima HE Dubrovnik odlagan je dva puta zbog loših vremenskih uslova, počeo je 21. oktobra čime i restrikcije vode u Herceg Novom, koji je ponovo ostao bez 450 sekundnih litara vode sa Plata.

Ovo je drugi put da je Herceg Novi imao restrikcije ove godine. U junu je obavljen remont na agregatu broj dva HE Dubrovnik i završen na HE Trebišnjica. U nastavku, uslijedila je potpuna revitalizacija agregata jedan HE Dubrovnik,što je posao na koji se čekalo više decenija.

Ipak, Novljani su ovog puta imali mnogo blaže restrikcije, a zbog smanjene potrošnje, u restriktivnim terminima vode je bilo i po četiri sata, dok su neki djelovi grada vodu imali bez prekida.

Izvor: Radio Jadran

Portal Analitika