Politika

KNEŽEVIĆ: Postupak protiv lidera DF-a je politički progon

Poslanik Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je za Portal Analitika da je postupak koji se protiv njega i njegovih kolega poslanika iz DF-a vodi u Tužilaštvu, “politički progon najavljen od strane (Mila) Đukanovića i jednog broja visokih državnih funkcionera”.
KNEŽEVIĆ: Postupak protiv lidera DF-a je politički progon
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo je u petak podnijelo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za krivično gonjenje poslanika DF-a Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića.

Knežević je podsjetio da je još kad je bio na saslušanju u državnom tužilaštvu zbog krivilčne prijave za navodni napad na službeno lice i sprječavanje istog u vršenju službene dužnosti prilikom uklanjanja šatora ispred Skupštine, rekao “da nema namjeru da se poziva na imunitet”.

- Tog jutra sam kao poslanik crnogorskog parlamenta branio Ustav ove države koji je suspendovala policija i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević. Tada je 1.000 policajaca krenulo da se obračunava sa pedesetak golorukih demonstranata lomeći i prebijajući sve i svakog što stoji pred njima. U tužilaštvu i policiji sam saopštio da se ne kajem zbog tog svog čina i ponavljam da bi to ponovo uradio jer je moja dužnost, prvo kao građanina pa tek onda kao poslanika, da štitim Ustav ove države pred onima koji su izašli izvan okvira institucija – rekao je Knežević za Portal Analitika.

Govoreći o mogućnosti da mu se skine poslanički imunitet i pokrene krivični proces, Knežević je istakao da “nema nikakvo povjerenje u pravosuđe”.

- Meni je jasno da se ovdje radi o političkom progonu najavljenom od strane Đukanovića i jednog broja visokih državnih funkcionera koji su i prije onoga što se dogodilo locirali jedan broj lidera DF-a koji trebaju da budu krivično procesuirani. Nemem namjeru da se bavim time što će da radi pravosuđe, jer u pravosudni sisitem nemam nikakvog povjerenja – poručio je Knežević.

On je istakao da ne očekuje nikakvo asistiranje i pomoć od strane predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

- Jutros sam shvatio da on traži nekakva dodatna objašnjenja. Što se tiče Milana Kneževića on odmah može da me izostavi iz njegovih dodatnih objašnjenja jer se radi o čovjeku čiji je ministar, salonski dželat, i 17. i 24. oktobra bio spreman da ubija građane Crne Gore samo da bi Đukanovićev režim ostao na vlasti – kazao je Knežević.

B.K.

Portal Analitika