Abiznis

Uključiće građane u unaprijeđenje poslovnog ambijenta

Kampanja “Bez barijera. Da posao ne stoji“, čiji je cilj uključivanje građana i biznisa u unaprijeđenje poslovnog ambijenta, biće predstavljena sjutra.
Uključiće građane u unaprijeđenje poslovnog ambijenta
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori saopšteno je da je kampanja dio projekta pod nazivom Uprava po mjeri građana i biznisa, koji ta organizacija sprovodi u saradnji sa Ministarstvom finansija, uz podršku Ambasade Velike Britanije u Podgorici i drugih partnera.

„Projekat je usmjeren na pokretanje dijaloga sa građanima, s ciljem pojednostavljivanja komplikovanih birokratskih procedura i eliminisanja biznis barijera koje usporavaju i otežavaju privredne aktivnosti, kako bi se unaprijedio kvalitet i efikasnost javnih usluga“, navodi se u saopštenju UNDP-a.

Učesnici će biti u prilici da razgovaraju o izazovima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju prilikom započinjanja i razvoja biznisa, kao i da se oprobaju u procesu prijavljivanja konkretnih poslovnih barijera putem vebsajta www.bezbarijera.me.

„Ova onlajn platforma osmišljena je kao prostor za javni dijalog, gdje će privrednici razmjenjivati svoja mišljenja, iskustva i predloge za unaprijeđenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika