Društvo

Lješković spomenuo samo ime komandanta Posebne jedinice

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Radosav Lješković tokom jučerašnjeg saslušanja u Tužilaštvu nije otkrio imena specijalaca koji su brutalno pretukli Milorada Mija Martinovića tokom protestnog skupa Demokratskog fronta održanog 24. oktobra u glavnom gradu.
Lješković spomenuo samo ime komandanta Posebne jedinice
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, Lješković je saopštio samo jedno ime i to komandanta Posebne jedinice policije PJP Dragana Blagojevića koji je navodno, preko radio veze, obavijestio SAJ-ovce da je automobil probio policijsku blokadu kod restorana "Maša", te da ga treba zaustaviti, pišu Dnevne novine.

I iz Uprave policije su ranije saopštili da je Martinović, prije nego što je pretučen, probio policijski kordon kod restorana "Maša", upravljajući "mercedesom" iz pravca Mareze. Policija mu je navodno izdala naređenje da se zaustavi, međutim, on se vratio unazad i velikom brzinom Ulicom Svetozara Markovića odjurio ka Ulici Vasa Raičkovića. Tada su, prema policijskoj verziji, službenici obavijestili kolege da zaustave ovaj "mercedes" Osim toga, postupanje službenika SAJ-a u konkretnom slučaju u policiji su pravdali prethodno dobijenom dojavom da u određenim vozilima postoji vatreno oružje.

Međutim, advokat Martinovića Veselin Marković, tvrdi da podatak da je njegov klinet razbio policijsku blokadu nije tačan, a za to kako je naveo, posjeduje i dokaze.

"Imam dokaz da je to vozilo od 17 sati bilo parkirano u garaži ispred hotela Premijer. Tek oko 11.10 je taj automobil izvezen sa parkinga nakon što je Martinović završio večeru u restoranu "Maša pub”. Mada, svjedok nije naveo da se radi o tom vozilu, nego da su dobili podatak da je neko vozilo probilo kordon”, pojasnio je Marković.

Izvor: Dnevne novine; foto: in4s.net

Portal Analitika