Turizam

Novi rok za zakup zemljišta i akvatorijuma od Njivica do ušća Sutorine

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je rok sa 9. novembra do 8. februara iduće godine za dostavljanje ponuda na tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine.
Novi rok za zakup zemljišta i akvatorijuma od Njivica do ušća Sutorine
Portal AnalitikaIzvor

Produžen je i krajnji rok za otkup tenderske dokumentacije do 1. februara naredne godine do 16 sati. Tenderska dokumentacija može se otkupiti po cijeni od deset hiljada eura. Zemljište se daje u dugoročni zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja turističkim kompleksom. Ponuđač, pored ostalog, treba da ponudi fiksnu zakupnine po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos nije manji od jednog eura po kvadratnom metru zemljišta i 60 centi po kvadratnom metru akvatorijuma godišnje. Ponuđač treba da ponudi i varijabilnu zakupninu tokom bilo koje godine, izraženu u procentu od ukupno ostvarenog godišnjeg prihoda zakupca.

Investitor treba da ponudi i biznis plan sa minimalnom investicionom obavezom od 20 miliona eura, u kojima se precizno navode struktura, dinamika i iznos investicija po godinama i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala. Investicioni program mora biti obezbijeđen činidbenom garancijom.

Lokacija koja se nudi u zakup obuhvata zemljište površine oko 30.600 metara kvadratnih i prostor akvatorijuma od oko 17.300 kvadrata.

Izvor i foto: Radio Jadran

Portal Analitika