Politika

MILIĆ: Marković i Pažin napali na Ustav i Skupštinu Crne Gore

Ustavni sud Crne Gore proslijedio je danas Klubu poslanika Socijalističke narodne partije odluku kojom je proglasio neustavnom vladinu Uredbu o taksi na gorivo, pa iz te stranke "sa zadovoljstvom konstatuju da je pravda pobijedila silu i nepravdu", stoji u saopštenju koje potpisuje Srđan Milić.
MILIĆ: Marković i Pažin napali na Ustav i Skupštinu Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Konstatacija Ustavnog suda da je Vlada narušila ustavni princip podjele vlasti predstavlja najbolji odgovor na jednu neozbiljnu i neprincipijelnu kritiku iz redova vlasti na našu inicijativu pred tim sudom - istakao je on u reagovanju na dokument iz Ustavnog suda.

On dalje navodi kako je Crna Gora je zemlja čuda, te navodi i razloge zbog čega tako misli.

- Imamo potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duška Markovića i ministra pravde Zorana Pažina koji, po njihovim riječima, odbraniše državu od "ustavnog puča", ali u isto vrijeme aktivno učestvovaše u kršenje Ustava Crne Gore, kojim je izvršeno otimanje ogromnog novca od građana. Ukazujem da su pomenuta dva pravnika učestvovala u donošenju odluke kojom je narušeno ustavno načelo podjele vlasti, odnosno kako je utvrdio Ustavni sud "uređujući aktom niže pravne snage pravnu materiju čije je uređivanje u isključivoj nadležnosti zakonodavca - Vlada je, po ocjeni Ustavnog suda, istovremeno povrijedila i načelo podjele vlasti iz odredbe člana 11 iz stava 3 Ustava Crne Gore" - navodi predsjednik SNP-a te dodaje da bi se u "ozbiljnim državama" to moglo smatrati "napadom na Ustav i Skupštinu Crne Gore".

- Očekujemo da Vlada u najkraćem roku izađe sa jasnim predlogom kako će građanima Crne Gore vratiti oteta sredstva. Ako Vlada Crne Gore ne zna kako da izvrši obeštećenje građana, onda ih pozivam da prihvate model koji sam već ponudio. SNP će nastaviti sa svojim inicijativama, štiteći prava i slobode građana Crne Gore od aktuelne Vlade koja otima sredstva od svojih građana - zaključuje Milić.

Portal Analitika