Crna hronika

Carinici i policajci zaplijenili 11,1 kg skanka, uhapšen albanski državljanin

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a preduzeli su zajedničke aktivnosti koje su dovele do lišenja slobode državljanina Republike Albanije S.C. (25), zbog sumnje da je preko državne granice pokušao da prokrijumčari 11,1 kilogram marihuane – tipa skank, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.
Carinici i policajci zaplijenili 11,1 kg skanka, uhapšen albanski državljanin
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug su, 31. oktobra 2015. godine, obavljajući redovne aktivnosti na graničnom prelazu, zaustavili pmv marke ,,Fiat stilo“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.C. Carinski i policijski službenici su, pregledom lica i vozila, koristeći carinski specijalizovani uređaj – fibroskop, u rezervoaru vozila pronašli i oduzeli 26 vakumiranih PVC pakovanja u kojima se nalazila materija tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Preliminarnim analizama utvrđeno je prisustvo opojne droge marihuane, tipa skank, ukupne mase 11,1 kilogram.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da mu se S.C. privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oduzeta droga upućena je Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika