Svijet

Ruski avion nije oborio spoljni faktor

Prvi podaci iz "crne kutije" sugerišu da ruski putnički avion "A321" nije oboren spoljnim faktorom - tvrdi izvor blizak istrazi.
Ruski avion nije oborio spoljni faktor
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema dešifrovanim podacima, posada aviona nije poslala signal za pomoć prije udara o zemlju - navode ruski mediji.

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov izjavio je da pretraga oblasti na Sinajskom poluostrvu u kojoj je pao ruski avion sa 224 ljudi, neće biti završena dok ne budu pronađena tijela svih žrtava.

Pučkov je ruskim novinskim agencijama rekao da je završena pretraga oblasti površine 20 kvadratnih kilometara i da će sada istražiteljski timovi ispitati 30 kvadratnih kilometra oblasti oko mjesta pada aviona.

Ranije je avio-kompanija "Kogalimavia" saopštila da isključuje ljudske i tehničke faktore kao uzroke pada ruskog putničkog aviona u Egiptu.

Direktor Ruske federalne agencije za avio-saobraćaj Aleksandar Neradko je danas kritikovao vlasnika aviona koji je u subotu pao u Egiptu, aviokompanije "Kogalimavija", zato što je ukazao na uzrok tragedije dok istraga još nije završena.

"Istražni organi prosto još nemaju dovoljno podataka da bi izvukli bilo kakav zaključak o uzroku pada aviona", istakao je Neradko, a prenijela agencija AP.

 Aviokompanija "Kogalimavija" je danas saopštila da je do tragedije došlo zbog "spoljnih faktora".

Prema riječima funkcionera "Kogalimavije" Aleksandra Smirnova, "nije bilo tehničkih kvarova koji su mogli dovesti do raspada aviona u vazduhu i jedino objašnjenje je neko dešavanje spolja".

Avion "Erbas A-321" kompanije "Kogalimavija" letio je iz egipatskog odmarališta Šarm el Šeik ka Sankt Peterburgu kada se srušio 31. oktobra u udaljenu planinsku oblast u centralnom dijelu Sinaja, pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

U avionu je bilo 217 putnika i sedam članova posade.

Većina putnika bili su ruski državljani. Među putnicima su bila i četiri ukrajinska i jedan državljanin Bjelorusije.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika