Politika

Bošnjak Krivokapiću: Ko je suspendovao Ustav, zašto je umro parlament?

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak, uputila je otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću. Pismo dostavljeno Portalu Analitika prenosimo integralno.
Bošnjak Krivokapiću: Ko je suspendovao Ustav, zašto je umro parlament?
Portal AnalitikaIzvor

Kolega Krivokapiću,

Poslije svega što se desilo tokom protesta u organizaciji Demokratskog fronta, ne mogu a da ti se ne obratim, kao nekome ko je imao obavezu i čija je dužnost bila da čuva dignitet institucije poslanika i njihovog doma na čijem se čelu nalaziš.

Kolega Krivokapiću, možeš li mi odgovoriti na pitanje ko je suspendovao Ustav i zakon i onaj Pravilnik o kućnom redu u Skupštini Crne Gore i zabranio poslanicima da kad oni to žele uđu u svoj dom?  Ko je to naredio Krivokapiću?  Da li je  to onaj tvoj anemični a jedini preostali ministar po nalogu diktatora, a uz tvoju prećutnu saglasnost. Valjda znaš da ne bira on nas već mi njega, I ne polažemo mi njemu račune, nego on nama?

Nemaš pravo na ćutanje Krivokapiću.  Reci otvoreno, da li smo mi poslanici drugog reda, samo zato što tražimo prelaznu vladu i borimo se za fer i poštene izbore? Treba li da okačimo žute trake? Uostalom, mi smo odabrali legitiman način političke borbe.

Treba da se stidiš zbog sporednog ulaza koji si nam ponudio, ne zato što mi bolujemo od sujete, jer nas poniziti ne možeš, već zato što si naš Parlament, našu kuću , instituciju ove države pretvorio u kasarnu punu ne vojske, već plaćenih batinaša I kriminalaca. Ponizio si građane Crne Gore, jer narodne poslanike nisi pustio a pustio si ove neljude koji su spremni da ubiju za diktatora, da se iživljavaju. Njih si pustio a nama si spustio rampu!

Zašto si Krivokapiću nemušto ćutao dok su  diktator i njegovi poslušnici sinhronizovano deklamovali  o tzv. pokušaju nasilnog ulaska poslanika u svoj dom. Dozvolio si im da nas nazovu nasilnicima, nas, koji smo naoružani samo poslaničkim legitimacijama mirno čekali satima da se razmakne špalir diktatorovih kerbera da bi ušli u svoj dom. Emeritusu, reci postoji li parlament u svijetu u kojem je suspendovano pravo predstavnika naroda da uđe u svoj dom? Onog 17. oktobra si pogazio parlametarizam kada si dozvolio da nas ispred naše kuće u osvit zore, mučki, kako to samo kukavice znaju, udaraju i hapse diktatorovi kerberi i tvoji partijski kadrovi skriveni iza štitova, kaciga i fantomki. Odćutao si i to Krivokapiću. Tog jutra je naš Parlamet umro i ti zajedno sa njim.

Reci smatraš li nas i ti teroristima Krivokapiću, jer nijednom riječju nijesi osudio to što je i Specijalna antiteroristička jedinica tog jutra učestvovala u batinanju i hapšenju nas, koji nismo pružali nikakav otpor? Po kom to zakonu diktatorova “SS jedinica” asistira komunalnoj policiji?

Da li je to ta tvoja demokratija Krivokapiću? Tvoje ćutanje na sve ovo i urušavanje digniteta poslanika i našeg zajedničkog doma, jadnije je nego oni pendreci, udarci štitovima i ojačanim čizmama a iritira više nego suzavac i šok bombe kojim nas je diktator, preko tvog preostalog ministra, počastio.

Primjećuješ, da ti ne persiram, niti uljudno kažem “poštovani”, jer ti to više ne zaslužuješ. Uspio si da pogaziš tu instituciju jer si birajući izmedju nas, tvojih kolega a bilo nas je dvadeset troje, i batinaša, stao na stranu batinaša, a to zaslužuje samo jedan duboki prezir.  

Branka Bošnjak, poslanica u Skupštini Crne Gore       

Portal Analitika