Rukomet

Velika pobjeda Budućnosti, ''plave'' pokorile Bukurešt!

Rukometašice Budućnosti ostvarile su treću pobjedu u Ligi šampiona – izabranice DraganaAdžića u trećem kolu grupe D u Bukureštu su savladale ekipu CSM Bukurešta 28:22 (15:11) i napravile veliki korak ka osvajanju prve pozicije u grupi, koje donosi i bolju poziciju uoči druge runde u koju se prenose bodovi iz preliminarne faze.
Velika pobjeda Budućnosti, ''plave'' pokorile Bukurešt!
Portal AnalitikaIzvor

Kristina Neagu je blistala u rodnom gradu i postigla devet golova (šest u prvih 30 minuta), dok je Katarina Bulatović sedam puta zatresla protivničku mrežu. Marta Žderić je imala 10 odbrana.U redovima rumunskog tima koji je doživio prvi poraz u sezoni nakon dva trijumfa u Ligi šampiona i deset u nacionalnom šampionatu, najbolja je bila Ana Paula Rodrigeš sa pet golova, dok je Izabel Gulden četiri puta zatresla mrežu našeg tima.

CSM Bukurešt je poveo na startu, ali su Bulatović i Neagu donijele preokret u 5. minutu (2:1). Rumunska reprezentativka je svojim drugim pogotkom, donijela ”plus dva” (3:1) u 5. minutu. Nakon što je domaćin izjednačio (4:4) u 9. minutu pogotkom Martin, ”plave” su vezale tri gola (Bulatović, Cvijić i Biljana Pavićević) i povele 7:4 u 12. minutu.

Bio je to signal za trenera rumunskog tima Kima Rasmusena da izvrši zamjenu na golu i umjesto Peso među stative pošalje Grubišić, a njegov tim je golovima Jergensen i Rodrigeš, smanjio zaostatak na gol (7:6) u 13. minutu. Rumunski tim je još dva puta bio na minimalnom zaostatku (8:7, 9:8), ali je nakon pogotkaPetrović iz sedmerca i četvrtog iz igre Neagu, na semaforu pisalo 8:11 u 18. minutu.

buducnostbukurest0111-2Ni tajm-auta Rasmusena nije pomogao timu iz glavnog grada Rumunije, jer je Bulatovićsvojim četvrtim pogotkom donijela četiri gola viška (12:8) u 19. minutu. Iako je Maneaprekinula post od pet minuta bez gola svog tima, aktuelne šampionke Evrope zadržale su četiri gola viška do kraja prvog poluvremena, najviše zahvaljujući tandemu Neagu –Bulatović, koji je bio nezadrživ za odbranu protivnika.

Neagu je u prvih 30 minuta postigla šest, Bulatović pet golova (11 pogodaka dao je kompletan tim CSM Bukurešta), pa je na velikom odmoru bilo 15:11.

Početak drugog poluvremena pripao je rumunskom timu, koji je sa dva gola Gulden iz sedmerca i pogotkom Jergensen, smanjio zaostatak na samo gol (15:14) u 36. minutu, a potom došao i do izjednačenja (15:15) u 37. minutu, nakon što je mrežu Žderić zatresla Da Silva.

Serija od šest minuta i 30 sekundi bez gola bila je signal da trener Adžić zatraži tajm-aut, nakon kojeg su ”plave” ponovo posložile sve kockice i u odbrani i u napadu – Bulatović je postigla prvi gol za Budućnost nakon sedam minuta igre u nastavku, a Raičević i Neagudonijele vođstvo 18:15 u 41. minutu.

buducnostbukurest0111-3

Uslijedio je minut odmora trenera CSM Bukurešta Rasmusena, ali nakon što su ponovo uhvatile ritam, Radmila Petrović i saigračice više nijesu mogle da se zaustave – nakon gola kapitena, potom i Mehmedović iz kontre u 48. minutu bilo je 21:17, pa je danski stručnjak ponovo morao da zatraži tajm-aut.

Sve je riješeno nakon što su Ahruk i Neagu postigle vezane golove za vođstvo 23:17 u 49. minutu – publika u punoj dvorani ”Polivalenta” je utihnula, a aktuelne šampionke Evrope do kraja meča sigurnom igrom i uz nekoliko sjajnih akcija, pokazale da i ove godine imaju kvalitet da idu do samog kraja.

U prvom meču trećeg kola u grupi D, Savehof je u gostima savladao MKS Selgros Lublin34:21 (17:10).

CMS BUKUREŠT – BUDUĆNOST 22:28 (11:15)

BUKUREŠT – Dvorana ”Poliestra”. Gledalaca: 5.000. Sudije: Erdogan, Ozdeniz (Turska). Sedmerci: CSM Bukurešt 3 (3), Budućnost 1 (1). Isključenja: Budućnost 6 minuta.

CMS BUKUREŠT: PESOA (9 odbrana), Grubišić (1 odbrana), Gulden 4 (3), Kurea, Da Silva 2, RODRIGEŠ 5, JERGENSEN 2, Varzaru, Bazaliu, BRADEANU 1, Nan, VETKOVA, MARTIN 2, Manea 2, FISKER 1, Kavaleiro 3. 

BUDUĆNOST: Nenezić, ŽDERIĆ (10 odbrana), PETROVIĆ 3 (1), Pletikosić, I. Pavićević, NEAGU 9, Jauković, Malović, BULATOVIĆ 7, Rausović, CVIJIĆ 2, Mehmedović 2, B. PAVIĆEVIĆ 1, Ahruk 3, RAIČEVIĆ 1, Lazović.

Portal Analitika