Politika

URA: Budva žrtva autokratije DPS-a

Novi gradonačelnik Budve je već počeo da promoviše autokratiju, čime je DPS još jednom pokazao da se Budva nalazi u dubokoj političkoj krizi. Na nedavnoj sjednici Skupštine opštine je ekspresno, za nepunih dva sata, izglasano svih 40 tačaka dnevnog reda. U trenutku u kome grad grca u dugovima, uzdrman hapšenjima partijskih "drugova" i članova njihovih porodica, dok nelegalna deponija mulja u gradskom naselju ugrožava građane, gradonačelniku Popoviću je bilo bitnije da očisti sa bitnih funkcija kadrove dojučerašnjeg koalicionog partnera, saopšteno je iz URA.
URA: Budva žrtva autokratije DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Iz ove stranke kažu da je bez glasa protiv, uz jedan uzdržani i bez prisustva koalicionih partnera i članova opozicije, gradonačelnik pokazao kako se” političkom korupcijom stvara jedan autokratski sistem, čime je u Budvi ukinut politički pluralizam”. 

-Popović je za vrijeme trajanja školskog blok časa uspio da razriješi sa funkcije nove političke oponente, a dojučerašnje partnere. Da li po navici da svi "učenici" moraju da se priklone njegovom mišljenju, tek Popović je na prvoj sjednici sa novom titulom pokazao da ga ne interesuju dugotrajne i iscrpne razmjene mišljenja. Da navodni gradonačelnik ne drži konce u svojim rukama, već da je samo privremeno rješenje, svjedoči njegov ispad kada je javno rekao da se na najbitnijim opštinskim funkcijama ne postavljaju kadrovi po zaslugama već po partijskoj knjižici. U demokratiji na crnogorski način je mnogo bitnije da je neki funkcioner pripadnik vladajuće partije nego da li on po svom znanju i sposobnostima zaslužuje da bude tu. U DPS-u je to apsolutno opravdano jer je teško zamisliti da bi se, da je na primjer na čelu Uprave policije profesionalac,  po ulicama Podgorice 24. oktobra lovili i brutalno prebijali građani. Zato je sadašnjoj vlasti najvažnije da bitne funkcije zauzmu ljudi koji će brane pokradene milione od revoltiranih građana, navodi se u saopštenju URA.

Portal Analitika