Abiznis

Carine dobile dozvolu za gradnju hotela u Bijeloj

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu kompaniji Carine iz Podgorice za gradnju hotelskog kompleksa sa četiri zvjezdice u Bijeloj.
Carine dobile dozvolu za gradnju hotela u Bijeloj
Portal AnalitikaIzvor

Carine su 20. oktobra podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela Park sa četiri zvjezdice, prenosi Radio Jadran.

Pripremni radovi za objekat počeli su u septembru iskopavanjem temelja i izmjenom terena kako bi se stvorila podloga za novi hotel.

Vlasnik Carina, Čedo Popović, kazao je ranije da bi hotel sa 225 soba trebalo da bude otvoren do sljedeće sezone.

Stari hotel Park srušen je nešto prije početka sezone, pa su radovi morali biti prekinuti zbog zabrane njihovog izvođenja u tom periodu. Prodajna cijena kompleksa bila je 2,25 miliona EUR, a ugovorom su definisana investiciona ulaganja od minimum 6,5 miliona EUR.

Park je zakupljen na 30 godina, a za taj prostor Carine garantuju punu zaštitu i valorizaciju. Kompanija je prije nekoliko godina obnovila hotel Delfin u Bijeloj, sa 114 soba i šest apartmana, ranga četiri zvjezdice, a prošle godine izgardila je i moderan depadans sa 75 smještajnih jedinica.

Popović planira i gradnju turističkog kompleksa na lokaciji od 27 hiljada kvadratnih metara u Baošićima, sa hotelom od pet zvjezdica, kao i turističkih sadržaja u Sutorini, na lokaciji gdje je bio motel Vinogradi.

Kompanija Carine je na hercegnovsko tržište došla privatizacijom nekadašnjeg ugostiteljsko turističkog preduzeća Južni Jadran.

Portal Analitika