Tenis

Rafa na Rodžera poslije 18 mjeseci!

Švajcarski teniser Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal sastaće se prvi put poslije 18 mjeseci pošto će igrati u finalu turnira u Bazelu.
Rafa na Rodžera poslije 18 mjeseci!
Portal AnalitikaIzvor

Nadal je u prvom polufinalu pobijedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:4, 7:6 (9:7) i tako došao do 14. pobjede u isto toliko njihovih međusobnih susreta.

Samo nekoliko sati kasnije, Federer je bio siguran protiv Amerikanca Džeka Soka sa 6:3, 6:4, poslije jednog sata i četiri minuta igre.

Njima će to biti prvi susret od prošlogodišnjeg Australijan Opena, kada je Nadal slavio u tri seta. Njihov novi duel su mnogi priželjkivali od tada, ali do njega prije Bazela nije došlo prvo zbog povreda španskog tenisera, a potom i njegove loše forme zbog koje je u jednom trenutku ispao iz prvih deset na svijetu. 

Što se tiče ATP tura, dvojica legendarnih tenisera se nisu sastala još od Mastersa u Rimu 2013. godine, što znači da je od tog duela prošlo skoro dvije i po godine. 

U međusobnim susretima, Nadal trenutno vodi sa 23-10 u pobjedama, uključujući i pet trijumfa u posljednjih pet njihovih mečeva. Međutim, zbog trenutne forme, Federer se opravdano smatra favoritom pred neđeljno finale u svom rodnom gradu. 

(B92.net)

Portal Analitika