Politika

PUPI: Samo nestranačke ličnosti mogu ujediniti opoziciju

Crnogorsku opoziciju mogu ujediniti samo nestranačke ličnosti, smatra Partija udruženih penzionera i invalida (PUPI) i grupa građana, i apeluju na lidere opozicije da podrže taku inicijativu.
PUPI: Samo nestranačke ličnosti mogu ujediniti opoziciju
Portal AnalitikaIzvor

„Svjedoci smo da je crnogorska opoziciona scena polarizovana, i da kao takva ne zadovoljava opšti narodni i građanski zahtjev, koji traži u ovom trenutku jedinstvo opozicije, koja bi stvorila uslove za formiranje prelazne vlade i održavanje prvih fer i slobodnih izbora“, navodi se u saopštenju.

Iz PUPI je saopšteno da je sujeta pobijedila kod svih lidera.

„Podržavamo predlog opštinskih i mjesnih odbora PUPI, NVO sektora i intelekualaca o kandidaturi i izboru nestranačkih ličnosti, jer samo oni koji nemaju političkih ambicija i interesa, koji nijesu opterećeni stranačkim programima, mogu ujediniti našu opoziciju. Ovaj posao i ova ideja ne trpi odlaganje“, kaže se u saopštenju.

Oni su apelovali na lidere opozicije da prihvate sugestiju oko angažovanja nestranačkih ličnosti.

„Iz razloga što su njihove usluge u ovom trenutku neophodne, što nemaju političkih ambicija i predlažemo da im mandat bude ograničen do formiranja prelazne Vlade, u kojoj će da sjede politički relevantne ličnosti iz svih parlamentarnih stranaka“, pojansili su predstavnici PUPI i grupe građana.

Oni zahtijevaju od NVO sektora, pojedinaca, intelektualaca i prije svih političkih partija, da odmah krenu sa predlaganjem nekorumpiranih, kopetentnih, hrabrih, odvažnih, dokazanih u društveno-političkom i privrednom radu nestranačkih ličnosti.

„Kako bi smo došli do ljudi, spremnih da u ovom trenutku pomognu, kao medijatori dobrih usluga, na objedinjavanju opozicione misli u Crnoj Gori, a sve sa ciljem da se izbjegne prolivanje krvi, što priželjkuje mafijaški režim, zloupotebljavajući policiju, u njenom sramnom djelovanju u prebijanju i premlaćivanju, nedužnih građana“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika