Fudbal

TPCFL: Budućnost slavila u Petrovcu, pobjede Mladosti i Rudara

Fudbaleri Mladosti i Rudara ostvarili su pobjede, a tri boda u 13. kolu Telekom Prve crnogorske lige upisala je i Sutjeska i prekinula seriju loših rezultata.
 TPCFL: Budućnost slavila u Petrovcu, pobjede Mladosti i Rudara
Portal AnalitikaIzvor

Vodeća Mladost savladala je na Cetinju ekipu Lovćena 2:1 i upisala petu uzastopnu, ukupno desetu pobjedu ove sezonu.

Lovćen je doživio četvrti uzastopni poraz, a bez pobjede je na posljednjih osam prvenstvenih mečeva.

Ekipa iz podgoričkog naselja Stari aerodrom do pobjede došla je golovima Damira Kojaševića u 42. i Marka Šćepanovića u 44. minutu. Jedini pogodak za Lovćen postigao je Blažo Perutović u 80. minutu.

Branilac trofeja, Rudar pobijedio je u Pljevljima ekipu Dečića 2:0, glovima Draška Božovića u 45. i Radula Živkovića u 73. minutu.

Sutjeska je u Nikšiću savladala Mornar 4:1 i prekinula seriju od tri uzastopna meča bez pobjede. Do petog trijumfa ove sezone došla je golovima Šalete Kordića u 20. i 32, Dejana Zarubice u 41. i autogolom Aleksandara Petrovića u 78. miinutu. Jedini pogodak za Mornar, koji je i nakon 13. kola bez pobjede, postigao je Benjamin Kacić u 25. minutu.

Zeta je u Golubovcima slavila protiv Bokelja 1:0, a pobjednika je odlučio Miljan Vlaisavljević u 59. minuta iz jedanaesterca. Pobjedu u gostima ostvario je Grbalj, koji je u Danilovgradu savladao Iskru 2:0. Strijelac oba gola bio je Bojan Kopitović u 5. i 81. minutu.

U posljendjem meču ovog kola, u 17 sati Fudbaleri Budućnosti pobijedili su večeras u Petrovcu istoimeni domaći tim 2:0. Budućnost je do šestog trijumfa i trećeg mjesta na tabeli došla autogolom Petra Jovovića u 53. i pogotkom Marka Burzanović u trećem minutu sudijske nadokande vremena.

Mladost je, nakon 13. kola, prva na tabeli sa 31 bodom. Rudar je drugi sa 27, na trećem mjestu je Budućnost sa 22 boda. Na četvrtom mjestu je Bokelj sa 21, dok je bod manje osvojio Perovac. 

U 14. kolu, 7. novembra, sastaće se: Budućnost - Iskra, Grbalj - Rudar, Dečić- Sutjeska, Mornar - Lovćen, Mladost - Zeta i Bokelj - Petrovac.

Portal Analitika