Politika

KRIVOKAPIĆ: Nosioci tužilačke funkcije imaju posebnu ulogu

Za države kao što je Crna Gora sa vjekovnim trajanjem, a mladom demokratijom, nosioci tužilačke funkcije imaju posebnu ulogu i obavezu u ukupnom sazrijevanju sistema temeljenog na osjećaju pravde i sigurnosti, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić u čestitki povodom 1. novembra Dana državnih tužilaca, vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i svim tužiteljkama tužiocima.
KRIVOKAPIĆ: Nosioci tužilačke funkcije imaju posebnu ulogu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Skupština Crne Gore posvećuje punu pažnju i vodi brižan odnos prema svim djelovima državnog sistema koji imaju zadatak čuvanja temelja države. Posljednje ustavne promjene su donijele nikada veću samostalnost u radu i odlučivanju Tužilaštva, što je stvorilo dobru osnovu iz koje se treba graditi jaka institucija hrabrosti, znanja i odlučnosti u borbi protiv svih društvenih deformacija", rekao je Krivokapić.

Kako je dodao, na njima je veliki zadatak i vječna borba za društvo vladavine prava.

"Vi ste ti koji trebaju svima u našem društvu biti opomena i izvor straha od zakona jednakog za sve. Rezultati vašeg rada su mnogo više od interesovanja naših evro-atlantskih partnera, na čijem putu vladavina prava ima imperativni karakter, oni su snaga u dizanju ljestvice ośećaja pravde u Crnoj Gori. Biti tužilac jeste čast, ali i dužnost koju trebaju nositi članovi pravne elite – i to nije lako breme na čovjeku u malom društvu kao što je crnogorsko. U tome najveću zaštitu i snagu dobijate u Ustavu, zakonu i svakako u Skupštini Crne Gore", zaključio je Krivokapić u čestitki.

Portal Analitika