Tenis

Pariz: Jaki rivali na Đokovićevom putu

Novak Đoković slobodan je u prvom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Parizu, a u drugom ga čeka pobjednik meča Filip Kolšrajber – Tomaž Beluči.
Pariz: Jaki rivali na Đokovićevom putu
Portal AnalitikaIzvor

Potencijalni rivali Novaku u trećoj rundi jesu domaći teniseri Žil Simon i Gael Monfis, a četvrtfinale bi moglo da donese još jedan okršaj sa Francuzom – Žo-Vilfredom Congom. Moguće je da u četvrtfinalu protivnik bude i Tomaš Berdih, kao i jedan od rijetkih koji je Novaka pobijedio ove godine – Ivo Karlović. Projektovani Đokovićev suparnik u polufinalu jeste Stan Vavrinka, mada se u njegovom dijelu žrijeba nalaze i Rafael Nadal, Kevin Anderson i Felisijano Lopes. 

Drugu polovinu žrijeba predvodi Endi Marej, kojeg će u drugoj rundi čekati bolji iz meča Ćorić – Verdasko. Na putu mu je i David Gofan, a u četvrtfinalu bi Škot trebalo da se sastane sa Keijem Nišikorijem. Rodžera Federera čekaju Kuevas ili Sepi na startu, nazire se meč sa Džonom Iznerom u trećoj rundi, a četvrtfinale će mu vjerovatno doneti okršaj sa Fererom ili Čilićem. 

Titulu brani Novak Đoković, koji je u Parizu slavio u prethodne dvije godine, a ako mu to i sada pođe za rukom, postaće prvi čovjek u istoriji sa šest osvojenih Mastersa u sezoni. 

Portal Analitika