Fudbal

Valensija hoće Vukčevića

Fudbaler Brage Nikola Điđo Vukčević mogao bi u zimskom prelaznom roku da realizuje transfer u Valensiju.
Valensija hoće Vukčevića
Portal AnalitikaIzvor

Vijest je lansirao španski sportski dnevnik Superdeporte pozivajući se na izvore bliske ,,slijepim miševima“. Ovaj medij navodi da je gazda kluba, bogati Singapurac Piter Lim stavio do znanja treneru Nuno Espirito Santu da mu neće faliti novca za pojačanja u zimskom prelaznom roku, kao i za sljedeću sezonu.

Lim je od kormilara Valensije zatražio da sastavi spisak želja i predoči deficitarne pozicije u timu. Na vrhu liste nalazi se crnogorski reprezentativac koji od početka sezone briljira u dresu portugalske ekipe. Superdeporte je u superlativima predstavio Vukčevića, navodeći da je trenutno glavni igrač Brage koja je hit u portuglaskom šampionatu i Ligi Evrope u kojoj ima sve tri pobjede u grupi.

Njegov profil savršeno se uklapa u tip igrača kakav nedostaje Valensiji, s obzirom da trener Santo nije najzadovoljniji izborom na poziciji zadnjeg veznog - Danilo Barbosa je mlad za velika djela, a Enco Perez i Danijel Pareho više su ofanzivno orjentisani.

Za Valensiju je mnogo bitna činjenica što bi 23-godišnji Podgoričanin mogao da igra Ligu šampiona, ukoliko španski klub prođe grupnu fazu takmičenja. Vukčević je dugo čekao pravu šansu u Bragi, ali dolaskom trenera Paula Fonseke dobio je važnu ulogu i od ljetos postao nosilac igre. U prvenstvu je odigrao sedam mečeva i upisao po dva gola i asistencije, dok je u sve tri utakmice Liga Evrope igrao od prvog do posljednjeg minuta. Vukčević je za najbolji državni tim Crne Gore nastupao 12 puta.

ARENA

Portal Analitika