Košarka

Zaga Žeravica: Ranka je najviše tištilo što se sportom danas bave samo djeca bogatih

Nema iskrenog zaljubljenika u košarku ne samo u bivšoj Jugoslaviji već širom planete kome nije teško pala smrt Ranka Žeravice. Ipak, jednoj ženi je nejteže - supruzi proslavljenog stručnjaka, Zagi Žeravici.
Zaga Žeravica: Ranka je najviše tištilo što se sportom danas bave samo djeca bogatih
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru za „Alo” Zaga govori koliko je Ranko do kraja bio privržen igri pod obručima.

- Ranko se hrabro borio do posljednjeg momenta. Preminuo je ujutru, a samo noć prije toga zajedno smo na TV-u gledali utakmicu NBA lige između Čikaga i Bruklina. Oboje smo navijali za „Bulse“, prije svega zbog Nikole Mirotića. Mi smo se zahvaljujući košarci upoznali, živjeli smo za taj sport i kroz njega. Nijesam ni mogla da prepostavim da će se ovo desiti, iako smo znali da je bolestan i da se muči. Znate, za tako nešto nikad nijeste spremni - priča Zaga Žeravica

Supruga Ranka Žeravice ističe da ga je najviše tištilo to što se sportom danas bave samo djeca bogatih.

- U posljednje vrijeme najviše ga je tištilo to što samo bogata djeca mogu da se bave sportom, dok su ona talentovana, a siromašna, u zapećku. Boljelo ga je što je fizička kultura nepopularna, što su djeca gojazna, krive kičme... Smatrao da država mora nešto da uradi i promoviše školski sport, kao i da se ne dozvoljava djeci od 13-14 godina da odlaze u inostranstvo, jer najčešće propadnu. Mirotić je samo jedan od rijetkih koji su uspjeli. Tako je u svim profesijama u Srbiji, najtalentovaniji odlaze. Ranka je to mnogo boljelo - kaže Zaga Žeravica.

Portal Analitika