Zanimljivosti

Mekdonaldsov Hamburger univerzitet je teže upisati od Oksforda i Kembidža

Univerzitet Mekdonalds Hamburger ekskluzivniji je od “Kembridža” i “Oksforda”, budući da prima samo osam od 1.000 prijavljenih kandidata.
Mekdonaldsov Hamburger univerzitet je teže upisati od Oksforda i Kembidža
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko ove podatke uporedite sa podacima sa prestižnih obrazovnih ustanova poput Univerziteta Oksford, gdje primaju 18 odsto prijavljenih kandidata, i Univerziteta Kembridž sa 20,8 odsto, onda postaje jasno koliko je teško postati student Univerziteta Mekdonalds Hamburger.

Trenutno u svijetu postoji sedam ogranaka ovog univerziteta: u Tokiju, Londonu, Ilinoisu, Sidneju, Minhenu, Sao Paulu, Šangaju, a krajem ove godine biće otvoren još jedan u Moskvi.

Na univerzitetu u Ist Finčliju, na sjeveru Londona, studenti mogu da nauče vještine iz oblasti menadžmenta i pružanja usluga, ali i da steknu stručna znanja u oblasti razvoja rukovođenja, širenja poslovanja i operativnih postupaka kako bi se obučili za posao u oblasti menadžmenta.

Studenti mogu da steknu bačelor diplomu na 1.600 američkih koledža i univerziteta, ili zvanje hamburgerologa.

I zaposleni mogu da steknu diplomu ako završe fakultet, koji djeluje od kada je osnivač Rej Krok 1961. otvorio prvi obrazovni centar u Ilinoisu.

U prvoj klasi diplomiralo je 14 studenata, a danas ima 275.000 svršenih studenata.

Samo u Ilinoisu zaposleno je 16 profesora sa punim radnim vremenom, koji predaju na 28 različitih jezika. Školovanje obuhvata vježbanja u kojima “lažni” gosti provjeravaju sposobnosti studenata tako što naručuju sve veće i sve složenije obroke.

Obrazovni centar od 40 miliona dolara ima čak 17 slušaonica, tri kuhinje-laboratorije, salu sa 300 mjesta i osam prostorija za “interaktivno obrazovanje”.

Tu je i Mekdonaldsov muzej “Sala nasljeđa”, u kome su izložene stare uniforme i drugi eksponati, uključujući i originalno odijelo Ronalda Mekdonaldsa, klovna koji je zaštitni znak restorana.

Rej Krok je kupio imperiju “Mekdonalds” 1961. godine za 2,7 miliona dolara i transformisao je u najprofitablniji lanac restorana brze hrane na svijetu.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika