Svijet

VIDEO: Policija objavila snimak obračuna bajkerskih bandi u kojem je poginulo devet ljudi

Policija je objavila snimak velikog sukoba među bandama motorista koji se dogodio 17. maja ove godine u gradu Vako u Teksasu, a u kojem je poginulo devet ljudi, dok ih je 18 povrijeđeno, prenosi Index.hr.
VIDEO: Policija objavila snimak obračuna bajkerskih bandi u kojem je poginulo devet ljudi
Portal AnalitikaIzvor

Sukob je izbio na parkingu restorana, gdje su se suparničke bajkerske bande potukle bejzbolskim palicama i noževima, a onda izvukle i vatreno oružje. Snimak iz restorana u kojem se nalazi grupa motorista tek je sada dospjela u javnost.

Na snimku se vide ljudi, među kojima većina ima motorističku odjeću, kako gledaju prema vani gdje se nešto događa. U jednom trenutku svi počnu da ulaze unutra, a većina ih puzi po podu da se zaštiti od pucnjave. Neki ulaze kroz prozor restorana kako bi se spasili od haosa koji je nastao, a neki imaju vatreno oružje.

Policija još nije objavila rezultate autopsije i balističke analize pa ostaje nejasno čiji su meci ubili devetoricu bajkera u sukobu bandi Kosaks i Bandidos. Nakon ovog događaja uhapšeo je 177 ljudi, ali samo se njih nekoliko još nalazi u zatvoru.

Portal Analitika